Manchester City utmanar Juventus i jakten på Emre Can

Manchester City utmanar Juventus i jakten på Emre Can

Manchester City jagar Liverpools Emre Can

Manchester City riktar blickar mot ligakonkurrenten Liverpool. De engelska serieledarna vill värva Emre Can, enligt Fotbolltransfers.

Manchester City dominerar i Premier League. Efter elva omgångar leder laget den engelska ligan, åtta poäng före Manchester United och Tottenham. Dessutom har de ljusblå redan kvalificerat sig för slutspelet i Champions League. För att se till att den resterande delen av säsongen blir lika lyckad så planerar föreningen att värva in nya spelare i vinter. Ett av de namnen som klubben fokuserar på är LiverpoolEmre Can. City jagar mittfältaren, skriver Fotbolltransfers.

Cans kontrakt med Liverpool går ut under sommaren 2018. City vill utnyttja den situationen och värva 23-åringen så fort som möjligt.

Premier League-klubben kommer behöva slåss med Juventus om Can. Den italienska klubben försöker locka spelaren till Turin.

Sedan 2014

Can skrev på för Liverpool i juni 2014. Mittfältaren är inne på sin fjärde säsong i klubben. Nu talar mycket för att det blir den sista.

Jagar även Miralem Pjanić

City jagar även Miralem PjanićPep Guardiola tycker att mittfältaren skulle passa perfekt i klubben. Han har sagt till klubbledningen att värva Pjanić i januari.

Det kommer dock inte bli lätt för City att plocka in 27-åringen. Pjanićs prislapp sägs ligga på cirka 60 miljoner euro. Dessutom är det tveksamt om Juventus kan tänka sig att släppa stjärnan mitt under säsongen, om ens överhuvudtaget.

Dessutom är City återigen på jakt efter Alexis Sánchez. Under det förra transferfönstret stoppade Arsenal Sánchez från att lämna klubben för City. Den här gången kommer de ljusblå att komma med ett lägre bud än det som föreningen erbjöd i somras. Då var City villiga att spendera 60 miljoner pund på spelaren. I vinter kommer det att vara endast ett halvår kvar på Sánchez kontrakt med Arsenal, vilket gör så att Manchesterklubben värderar honom till ett lägre pris. De ryktas erbjud omkring 20 miljoner pund för sydamerikanen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply