Manchester City bekräftar – Ederson klar för klubben

Manchester City bekräftar - Ederson klar för klubben

Bekräftar: Manchester City värvar målvaktsstjärnan – blir rekorddyr

Nu är det även bekräftat från Manchester City. Den unge målvaktsstjärnan, Ederson, från Brasilien kommer officiellt att ansluta sig till sin nya klubb den förste juli. Den brasilianske målvaktens övergång kommer då med största sannolikhet innebära att Claudio Bravo lämnar City till sommaren.

Redan för en vecka sedan bekräftade Benfica att deras målvakt Ederson skrivit på för Manchester City, något som väntas innebära tack och hej för Bravo.

För under sommaren 2016 värvade Manchester City Claudio Bravo från Barcelona. Den nye tränaren, Pep Guardiola, förklarade köpet – och petningen av Joe Hart – med att han behövde en målvakt som var duktig på fötterna.

Men efter att den chilenska landslagskeepern underpresterat rejält under egentligen hela säsongen, men framför allt i början av året, fick Pep nog.

Blir klar den förste juli

SE ÄVEN: Här är världens dyraste målvakter någonsin

Redan för en vecka sedan var det klart att Benfica kommer att tappa sin supermålvakt och att Manchester City kommer köpa loss honom för ett stort belopp. Övergångssumman gör Ederson till Portugals dyraste målvakt någonsin, samtidigt som han blir den näst dyraste målvakten genom tiderna.

Under dagen har Manchester City alltså bekräftat att Benfica-målvakten skriver på för för PL-giganten, som dessutom är klara för Champions League nästa säsong och uppges storsatsa för att plocka hem en europeisk titel.

Manchester City bekräftar - Ederson klar för klubben

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply