Juventus vill låna Bernardo Silva i vinter

Juventus vill låna Bernardo Silva i vinter

Trots sex starter på sju matcher i Premier League denna säsong kan Bernardo Silva lämna Manchester City. Juventus sägs vara intresserade av att låna in spelaren under den andra halvan av säsongen.

Flertalet klubbar visade intresse för att värva Bernardo Silva den gångna sommaren då han öppnade för att lämna Manchester City. Nu kommer uppgifter om att Juventus har anmält sitt intresse för att låna spelaren i vinter.

Engelska The Sun skriver att den italienska storklubben förbereder ett bud på Silva för att låna in portugisen under den andra halvan av säsongen. Tidningen skriver även att Juventus vill skriva in en köpoption på spelaren för göra flytten permanent nästa sommar.

Manchester City ska dock inte vara intresserade av att göra sig av med spelaren som denna säsong startat sex av sju matcher i Premier League. Då Silva har fyra år kvar på kontraktet med sin nuvarande klubb kommer man att kräva en hög summa för att släppa 27-åringen.

I början av säsongen uttalade sig Manchester Citys tränare Pep Guardiola om Silvas situation och öppnade då för att släppa portugisen, om han ville lämna.

– Det enda jag vill är att se honom lycklig för han förtjänar det bästa. Om han tillslut skulle lämna kan jag säga till den klubb som värvar honom att de får en av de bästa spelarna i världen, sa Guardiola då enligt The Sun och påpekade att spelaren var lycklig.

– Om han är lyckligare nu? Man kan inte spela som han gör nu om man inte är lycklig, det är omöjligt.

Silva har tidigare kopplats ihop med en flytt till spanska La Liga.

Denna säsong har Silva stått för ett mål på nio matcher på klubblagsnivå.

SE ÄVEN: Uppgifter: Real Madrid intresserade av Aurélien Tchouameni

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply