Guardiola: “Vi har inte råd att köpa Erling Haaland”

Guardiola: "Vi har inte råd att köpa Erling Haaland"

Manchester City har länge sagts vara den engelska klubb som ligger bäst till i jakten på Erling Haaland. Nu säger dock tränaren Pep Guardiola att man inte kan betala vad som krävs för att köpa loss norrmannen.

I förra veckan reste agenten Mino Raiola tillsammans med med Alf-Inge Haaland till både Spanien och England för att träffa flertalet klubbar. Detta för att ta del av erbjudanden till Erling Haaland. Klubbar som FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea och Manchester United och Manchester City har alla kopplats ihop med en värvning av anfallaren. Nu säger dock Pep Guardiola att City inte har råd med en sådan värvning.

– Jag vet inte vad som kommer att hämta, men de summorna som det ryktats om kan vi inte betala. Det finns en chans att vi inte kommer värva någon anfallare alls, för tillfället, säger Guardiola på dagens presskonferens inför mötet med Haalands klubb, Borussia Dortmund.

Dortmund har tidigare varit tydliga med att man inte vill släppa Haaland. Flera tidningar har dock rapporterat att man satt en prislapp på minst 150 miljoner euro för att släppa 20-åringen.

Denna säsong har det blivit 33 mål på 32 matcher för spelaren vars kontrakt med Dortmund sträcker sig till och med sommaren 2024.

SE ÄVEN: Manchester United intresserade av Mauro Icardi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply