Citys enorma prislapp för De Jong

United i dragkamp om Frenkie de Jong

Kan betala enormt för talangen

Just nu är en av de största stjärnorna holländaren Frenkie De Jong. Något som prislappen ser ut att bevisa…

För det är Manchester City som just nu verkar vara närmast att knipa mittfältstalangen, som just nu beskrivs som framtiden på sina position. Då kan City, som gick miste om Jorginho i somras, betala över 700 miljoner kronor för 21-åringen. Något som kommer innebära transferrekord för spelare i hans ålder.

Kan bli en dyr affär

LÄS HÄR: Manchester Citys löner

Den senaste spelaren att blandas ihop med United är holländaren Frenkie de Jong. Den 21-årige mittfältaren är Ajax senaste guldklimp, och snart kan de redan vara på väg att förlora honom. Inte minst eftersom några Premier League-klubbar visat intresse. Det började med Tottenham, och nu är även United där och drar, i spelaren som värdes upp till över 250 miljoner kronor till en början, även om siffran har stigit – och det rejält.

För till exempel rapporterar Catalunya Radio om en prislapp på otroliga 70 miljoner euro, det vill säga i runda slängar 700 miljoner kronor. Det säger förstås mycket om allt. Både att Barca är väldigt intresserade av att köpa loss De Jong, samtidigt som övergångssummorna minst sagt har nått nya höjder, när en 21-årings prislapp kan ligga på 700 miljoner SEK. Med andra ord, precis det som City kan komma att betala.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply