Aymeric Laporte kan lämna Athletic Bilbao för Manchester City

22-åringen på väg att lämna – City intresserade

Aymeric Laporte har stått för en stark säsongsinledning. Nu vill storklubbar ha hans signatur. Mest intresserad uppges Pep Guardiola och Manchester City vara.

Aymeric Laporte må bara vara 22 år gammal, men han har redan etablerat sig som en av de största mittbacksstjärnorna i spanska La Liga. Nu kan han dock komma att lämna Spanien och Bilbao.

Laporte är blott den andra fransmannen att spela för Athletic Bilbao någonsin och han har snabbt gjort sig populär bland fansen. 22-åringen har spelat samtliga matcher i såväl La Liga, Copa del Rey och Europa League, utom en ligamatch då han var avstängd, och är en stark bidragande faktor till varför Athletic är med och slåss om platsen till Champions League den här säsongen.

City uppges lägga bud

Snart kan dock sejouren i Baskien vara över. Enligt den spanska tidningen Marca ska Manchester City vara beredda på att lägga ett bud på mittbacken redan i januari, även om det är mest troligt att han tidigast lämnar i sommar.

Athletic har en speciell filosofi, man ska vara lojal mot klubben. Självklart är det möjligt att jag kan stanna hela min karriär här, men samtidigt är inget hugget sten. Dessutom är erbjudandet från City ett kvitto på att det gått bra för mig det senaste, säger Laporte.

Försvararen, som är född 1994, har ett kontrakt som sträcker sig till juni 2020. Enligt Marca har varken Manchester City eller Athletic Bilbao kommenterat uppgifterna ännu.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply