Manchester City in i jakten på Dimitri Payet

Manchester City in i jakten på Dimitri Payet

Dimitri Payet beundras av Pep Guardiola

Dimitri Payet presenterade sig för den breda publiken med sitt supermål i EM-premiären i fredags. Nu står klubbarna på rad för att värva honom, och senast in i den jakten är Manchester City, där Pep Guardioal är ett stort fan. 

I fredags stod Dimitri Payet för en imponerande insats för sitt Frankrike i EM-premiären. En assist och ett avgörande drömmål i den 89:e minuten blev resultatet för 29-åringen som var överlägset bäst på planen när det franska landslaget segrade med 2-1.
Payet imponerade även mycket i West Ham under den gångna Premier League-säsongen med nio mål och tolv assist. Inför nästa säsong lär det dock bli svårt för London-klubben att behålla sin stjärna när storklubbarna nu står på rad för att värva Payet.

Beundras av Guardiola

Igår skrev Silly Season Sverige om hur Chelsea jagar den franske offensive mittfältaren. Även Paris Saint-Germain ska vara intresserade av Payet, och den franska klubben har sedan tidigare uttryckt intresse för att fylla på med fler inhemska spelare.
Nu ska även Manchester City ha anslutit sig till den mer intensiva jakten efter stjärnan. Pep Guardiola ska enligt spanska Don Balon vara ett stort fan och har redan en plats redo i sitt nybygge för Payet.

Värd 60 miljoner euro

En eventuell affär lär dock märkas även i Manchester Citys plånbok. Payet skrev nyligen på ett nytt kontrakt med West Ham värt över 100 000 pund i veckan, vilket har ökat priset rejält. Prislappen för Payet vid en försäljning ser ut att hamna kring 60 miljoner pund, en sexdubbling av vad ”The Hammers” värvade 29-åringen för när han anslöt från Marseille förra sommaren.
Gör fransosen dessutom en ännu större succé i sommarens EM lär fler klubbar kliva in i jakten vilket lär trissa upp prislappen på Payet ytterligare.

Lista: Tio saker du inte visste om Payet

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply