Malmö FF kan låna Tokelo Rantie från Bournemouth

bet365
Malmö FF kan låna Tokelo Rantie från Bournemouth

Malmö FF kan låna in Tokelo Rantie från Premier League och Bournemouth

2012-2013 spelade Tokelo Rantie i Malmö FF, totalt blev det tio mål på 32 matcher och nu kan sydafrikanen vara på väg tillbaka till Swedbank Stadion, detta genom en utlåning.

Tokelo Rantie kan vara på väg att flytta ”hem” till Malmö för spel i Malmö FF. Den engelska lokaltidningen Bournemouthecho.co.uk har varit i kontakt med Bournemouths manager Eddie Howe och enligt honom kommer man med största sannolikhet att låna ut 25-åringen inom kort.

– Det är inte mycket kvar av säsongen, men om han bli helt fit, så tittar vi kanske på en utlåning om han vill det. Det skulle vara en chans för honom och få några matcher någonstans, sa managern Eddie Howe till tidningen.

Sen januari månad har spelaren varit skadad och återhämtat sig genom rehadträning i hemlandet Sydafrika. Han är inte heller inskriven i klubbens Premier League-trupp vilket gör att han inte kommer få spela mer ligafotboll denna säsong. Enligt managern är spelaren skadefri men behöver bygga upp fysiken för att komma i matchform.

– Han har tagit de första stegen tillbaka för att komma i träning. Han hade en besvärlig skada, men vi har kollat röntgenplåtar och han har inga problem nu. Det handlar bara om att bygga upp hans fysik, sa Eddie Howe bournemouthecho.co.uk redan för några dagar sedan.

Rantie själv har tidigare sagt att han gärna vill komma ”hem” och spela för MFF.

– Jag kommer att spela för MFF igen. Det kanske blir i morgon. Det kanske blir nästa år, kanske om två. Men jag känner fortfarande i hjärtat att jag har unfinished business med Malmö. Jag måste återvända och betala tillbaka eftersom jag fortfarande känner att jag är skyldig dem något. Jag är skyldig dem min talang med tanke på allt de gett mig, sa Rantie för drygt ett år sen.

 

Det svenska transferfönstret stänger 31 mars.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply