Van Gaal: ”Champions League-spel är inte klart än”

Louis van Gaal menar att ingen Champions League-plats är att räkna med än – trots det stora försprånget. 

Gårdagen var en riktigt bra dag för alla Manchester United-supportrar. Laget tog tre poäng efter 3-1 mot Aston Villa efter dubbla fullträffar från Ander Herrera samt ett mål från Wayne Rooney. Tidigare på påskaftonen skåpade Arsenal ut Liverpool med 4-1 och befäste sin andraplats i ligatabellen. Med resultaten i åtanke innebär det att tredjeplacerade Manchester United nu har åtta poäng ned till Liverpool på femteplatsen.

Trots gapet ned till Liverpool tror Louis van Gaal inte att någon Champions League-plats är att skriva i sten ännu.
– Det är inte klart än. Vi måste fortfarande spela mot de resterande topp fyra-lagen och tabellen visar att de är de bästa lagen. Självklart är gapet stort och vi har råd att förlora, men allt är fortfarande möjligt, säger Van Gaal.

Siktar på andraplatsen

Van Gaal blickar hellre uppåt i tabellen och jagar andraplatsen som Arsenal nu innehar, en poäng före Manchester United.
– Jag siktar högre upp i tabellen. Chelsea blir troligen mästare, men vi måste fortsätta att pressa dem.

En specifik match Van Gaal ser fram emot är derbyt mot Manchester City.
– Derbyt är en speciell match. Manchester City blir en annan match gentemot Villa. City kommer inte att spela med en så defensiv strategi. Vi har sett detsamma med Tottenham och Liverpool. Detta är tillfällen att se fantastiska matcher.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply