Topp 10: Premier League-spelarna som får flest frisparkar med sig

Vilka spelare fick flest frisparkar med sig i Premier League 2014/2015?

Varje fotbollsmatch innehåller mängder av frisparkar. I Premier League brukar snittet ligga på 15-20 frisparkar per match orsakade av kontakt, dvs indirekta frisparkar som offside och hemåtpass till målvakten är inte inräknade. Det kan vara en faktor som rycker sönder en fotbollsmatch och ofta en mycket kontroversiell statistik som domarna får mycket kritik för, antingen att det är för mycket frisparkar eller att det är för lite.

De skickligaste spelarna nuförtiden har börjat utnyttja systemet med frisparkar. Genom att ofta lägga sig lättare än vad som är nödvändigt så blåses det fler frisparkar till de små, kvicka spelarna nuförtiden även om de inte alltid är befogade. Även om många domare nuförtiden har uppmärksammat viljan att lägga sig lätt så får de små, bästa spelarna oftast flest frisparkar med sig. Frågan är bara vilka spelare som får flest frisparkar med sig i Premier League?

Spelarna som får flest frisparkar med sig i Premier League

Vi på Silly Season Sverige har tagit fram statistiken på vilka tio spelare i Premier League som fick flest frisparkar med sig förra säsongen. Spelare som Eden Hazard, Alexis Sanchez och Raheem Sterling är tre spelare som ofta får mycket frisparkar till synes. Frågan är om de tar sig in på listan över spelarna som får flest frisparkar med sig i Premier League.

Om fler än en spelare har fått med sig lika många frisparkar så slutar den spelare som har orsakat minst frisparkar högst upp. Det vill säga om en spelare har fått 50 frisparkar med sig och orsakat 50, då hamnar han högre upp på listan än den som har fått 50 med sig och orsakat 60. Statistiken är tagen från Fox Sports.

Jämför gärna denna lista med våra listor med 2000-talets tio främsta frisparksskyttar i Premier League och de bästa frisparksskyttarna i världen.

10. Ashley Barnes, Burnley – 58 frisparkar

Ashley Barnes

Burnleys hårdjobbande anfallare Ashley Barnes lägger sällan en tumme mellan i duellerna. Engelsmannen, som köptes av Burnley förra sommaren, drog på sig hela 71 frisparkar men han fick också med sig 58 frisparkar. Tyvärr kunde inte den före detta österrikiska ungdomslandslagsmannen rädda Burnley från degradering.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply