Thomas Vermaelen närmar sig Roma

Thomas Vermaelen närmar sig Roma

Lämnar Barcelona på lån

FC Barcelonas mittback Thomas Vermaelen har allt häftigare blivit ihopkopplad med en flytt bort från den katalanska klubben och nu ser det ut som att en deal kan vara på väg att hända mellan Barca och italienska AS Roma.

FC Barcelonas mittback Thomas Vermaelen kom till klubben för två år sedan, under sommaren 2014 när den belgiske landslagsmannen lämnade London och Arsenal för Barcelona. Sedan dess har det dessvärre inte gått så smidigt för den 30årige försvararen. Under den föregående La Ligasäsongen med Barcelona så har det inte blivit många matcher och belgaren, som var en startspelare i Arsenal, är inte van vid att bli behandlad så. Skador har gjort sitt för att bidra till att den dåliga formen har suttit i och matchminuter har uteblivit men det är fortfarande ett problem som inte tycks gå iväg eller ändra på sig.

Rykten har under en tid cirkulerat om att Vermaelen skulle komma att gå till Liverpool, men TMW rapporterar nu om att intresse även kommer från andra länder och italienska AS Roma skall enligt uppgifter till och med vara nära att färdigställa en lånedeal för Barcas mittback. Det skulle handla om en deal på 1,3 miljoner pund och skulle enbart vara ett lån, enligt Il Corriere dello Sport. Den gamle Arsenalspelaren skall redan ha kommit överens om villkoren med Roma och klubben själv skall enligt rapporter ha bakat in en klausul som säger att Roma kan köpa mittbacken permanent för 8 miljoner pund nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply