Sturridge: ”Jag är Liverpools bäste anfallare”

Sturridge: "Jag är Liverpools bäste anfallare"

Har enbart startat fem matcher under säsongen

Liverpools Daniel Sturridge har varit förföljd av skador under de senaste åren av sin karriär, och har enbart medverkat i 12 ligamatcher varav fem från start, men hävdar fortfarande att han är Liverpools bäste anfallare.

Daniel Sturridge har inte haft det lätt. De senaste fyra åren har det varit en hel del skador för anfallaren, som kom till Liverpool och Anfield 2013 efter att ha färdigställt en transfer från Londonklubben Chelsea. Under den pågående säsongen har det enbart blivit fem matcher från start och 12 matcher sammanlagt i den engelska ligan, med två mål och en assist som resultat, medans lagkamrater som Sadio Mane sitter inne på nio fullträffar, Adam Lallana har sju och Roberto Firmino sex stycken mål gjorda.

– (Att lämnas utanför laget) gör ont inombords men det är en del av spelet, varje spelare då som nu har gått igenom de saker som jag går igenom nu, sade Sturridge till Sky Sports via Goal.

– Så det är inte dags att ta fram violinen, du måste gräva dig in, kämpa, visa din karaktär, sätta fram din bästa fot när du blir satt på fotbollsplanen och ge ditt allt när du inte är på planen. Sen, när du väl kommer på planen måste du göra ditt bästa, det är enkelt.

– Jag tror att jag är den bäste anfallaren Liverpool har, det är min åsikt. Det är tränaren som väljer laget så om han, i det specifika ögonblicket, inte känner att jag är den bäste anfallaren för jobbet, det är hans beslut. Jag måste ta det på hakan, jag kan inte bli upprörd för det. Jag är en ambitiös spelare, en ambitiös person. Jag vill vara den bästa, jag vill vara känd som den bäste anfallaren och hjälpa mina lagkamrater att vinna troféer, avslutade Sturridge.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply