Southampton jagar Hull-försvarare

Southampton ska enligt uppgifter vara villiga att värva en mittback från Championship-laget Hull i sommarens tranferfönster.

Hull kom på 18:e plats i Premier League vilket betydde att de skulle flyttas ner till Championship. Som vanligt när ett lag går ner en division så är det många spelare som söker sig bort från klubben, och många klubbar som letar spelare i just en klubb som inte klarade sig kvar. Så är det även i det här fallet. Hull har en del spelare som antagligen för för bra för Championship och sedan tidigare har bland annat Tom Huddlestone ryktats vara på väg bort från klubben. Nu uppger The Mirror att Southampton är ute efter en av lagets mittbackar.

Måste ersätta de som inte är tillgängliga

Southampton har redan förlorat Nathaniel Clyne till Liverpool och Toby Alderweireld som valde att gå till Tottenham istället. Dessutom har laget Florian Gardos skadad. Han är självklart i truppen, men han kommer vara borta i sju månader till på grund av en knäskada. Det gör att den engelska klubben vill förstärka försvaret.

I det här fallet uppger The Mirror att Southampton är ute efter Hulls mittback James Chester. Just nu har Ronald Koeman endast två mittbackar tillgängliga vilket gör att han är på desperat jakt i sommar. Dock är de inte ensamma om att vilja ha Chester. 26-åringen jagas enligt The Mirror också av Aston Villa, Crystal Palace, Newcastle, West Brom och Everton så det blir en väldigt hård konkurrens de får.

Med tanke på att James Chester spelar i Championship men jagas av sex stycken Premier League-klubbar så talar mycket för att han kommer lämna, var han hamnar är dock klart och återstår att se.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply