Ryktet: Liverpool intresserade av AIK:s Alexander Isak

Efter succéåret – nu jagar storklubbar Alexander Isak

AIK:s unge supertalang, Alexander Isak, är på väg att lämna klubben. Idag skriver Fotbollskanalen.se att Liverpool ska vara intresserade av att värva anfallaren och nu känns det mer och mer osannolikt att AIK får behålla sin 17-åring efter säsongen.

Han fyllde 17 den 21:e september i år, vilket han firade med att göra två baljor i Tvillingderbyt mot Djurgården. Sammanlagt har Alexander Isak startat 21 matcher, gjort fem inhopp och slagit in nio mål. Med tanke på anfallarens unga ålder är det inte konstigt att storklubbar börjat höra av sig om honom.

Klopp och Liverpool intresserade

Redan i slutet av september, knappa veckan efter Isaks derbysuccé, rapporterade Silly Season Sverige att FC Barcelona hade fått upp ögonen för svensken. Det var då den spanska tidningen Sport som rapporterade att Barcelona hade scoutat det svenska underbarnet från Solna.

Förutom Barcelona sägs även Real Madrid och Bayern Munchen var två storklubbar med ögonen på AIK:s unge anfallare, dessutom ska Redbull Salzburg ha lagt ett bud på svensken redan i somras.

Nu kommer dock rykten om att Liverpool ska vara intresserade av att värva den svenske supertalangen.

– Nu erfar Fotbollskanalen att Liverpool har gett sig in i kampen och vill köpa loss AIK:s 17-årige jättetalang. Den engelska storklubben har imponerats av Isak och planen är till en början att han ska träna med A-truppen och spela matcher med reservlaget för att fortsätta sin utveckling, skriver svenska fotbollskanalen .se

AIK:s sportchef, Björn Wesström, vill dock inte svara på några rykten:

– Det har jag inga kommentarer till, säger Björn Wesström.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply