Rooney återvänder till Everton?

Wayne Rooney kan lämna Manchester United för moderklubben

Det är inte första gången det pratas om att Wayne Rooney eventuellt skulle återvända till Everton efter ett par tunga säsonger i Manchester United. Nu blossar dessa uppgifter upp igen och frågan är om det blir nu i sommar Rooney återvänder hem.

Wayne Rooney har sagts vara på väg bort från Manchester United under en längre tid nu, då anfallaren inte är någon favorit hos José Mourinho och speltiden blir bara mindre och mindre. Det har talats om att anfallaren kan komma att återvända till sin moderklubb Everton, men även klubbar som Stoke och kinesiska klubbar ligger på i jakten.

Mycket talar ändå för att Rooney vill återvända hem till hemstaden Liverpool för att spela för moderklubben Everton. Där skulle han troligtvis få en ledarroll under det unga, hungriga lag som Ronald Koeman håller på att bygga. Talksport rapporterar nu om att Everton försöker få affären i hamn i sommar.

Säljas för reapris

Även om Rooney är kapten och har gjort över 400 matcher och 200 mål i Manchester United så ska han vara beredd att offras för reapris. Istället vill Manchester United ha in Antoine Griezmann eller någon annan yngre förmåga.

Det enda frågetecknet är om Everton har råd med Rooneys lönekrav. Han sitter redan nu på en maffig lön och skulle behöva offra en stor del av den för att få komma hem igen.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply