Rodgers vill värva större

Liverpool har de senaste säsongerna framför allt satsat på att värva unga spelare som man ska försöka utveckla. Något som skapat missnöje bland fansen som hellre vill se spelare som redan bevisat något på den stora scenen. Nu får de medhåll från självaste Brendan Rodgers. – Just dem spelarna vi behöver, säger tränaren.

Efter förlusten mot Manchester United för ett par veckor sedan har den klassiska klubben Liverpool tappat rejält i jakten på Champions League och fansen har, samtidigt som man åkt ur FA-cupen mot Aston Villa, sakta men säkert fått se chanserna till CL försvinna mer och mer för varje tappad poäng. Något som minst sagt har fått fansen att återigen tappa tålamodet.

Ägarna har fått ta emot stor kritik
Några av de som fått ta emot mycket kritik är ägarna (Fenway Sports Group), och det har till stor del handlat om värvningarna. Många supportrar till den klassiska klubben menar på att man har valt fel strategi och att man helt enkelt måste börja värva stora stjärnor istället för att – som på senare år – mer satsa på unga och utvecklingsbara talanger. Nu kommer medhåll från ett kanske lite oväntat håll.

– För supportrarna, och självklart även för spelarna, är det alltid bra att få in dem där stora spelarna som kan hjälpa laget framåt, sa klubbens tränare Brendan Rodgers enligt Liverpool Echo efter förlustmatchen mot Hull City i går kväll.

Filosofierna skiljer sig åt
Det har i flera år framgått att Rodgers och ägarnas värvningsfilosofi skiljer sig åt. Ägarna vill som sagt helst satsa på unga talanger som man sedan kan sälja dyrt, medan nordirländaren gärna vill värva stora spelare som redan har bevisat sin kvalité. Något som blev extra tydligt när Rodgers enligt flera tidningar ville värva in Wilfried Bony (då i Swansea) men enligt uppgifter stoppades av just ägarna. Nu går alltså tränaren ut och sätter press på ägarna genom sina kommentarer.

– Och jag tror att det är just dem spelarna, kanske en eller två stycken, vi behöver, fortsatte Rodgers enligt tidningen med.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply