Robin van Persie lämnar INGET hål i Arsenal

Gårdagens största transferbomb var i särklass Robin van Persies övergång till Manchester United. Känslorna var många och holländaren kan inte haft det lätt, då ett flertal Gunners-supportrar demonstrerade med åtskilliga hattexter på bland annat Twitter och Facebook. Det var som att all luft ur Arsenal försvann. Frågan jag ställer mig är: Är Arsenal kapabla att vinna Premier League utan Robin van Persie?

Jag skulle vilja säga att Arsenal har en starkare trupp i jämfört med den från förra säsongen. Robin van Persie är självklart en stor förlust. Det är inte lätt att ersätta en spelare som vinner skytteligan på 30 mål. Särskilt inte då det oftast var viktiga mål i matcher mot Chelsea, Everton och Liverpool. En toppforward ska likt van Persie kunna avgöra de allra jämnaste och målsnålaste matcherna.

Robin van Persies ersättare hittar vi i Olivier Giroud och Lukas Podolski. De är båda spelmässigt sämre än van Persie, men tillsammans blir de en fullt god kombination att ersätta van Persie. Giroud gjorde inget vidare mästerskap och måste höja sig ett snäpp för att klara av Premier League.

Lukas Podolski har till skillnad från Giroud visat god form och avgjorde senast mot Köln. Positivt är att Podolski funnit sig i en kantposition, då det kan vara användbart att ha en fullblodsstriker i boxen. Räcker det med Podolski och Giroud för att ersätta Robin van Persies målskytte och kreativitet i offensiven?

Jag tror inte att det räcker med enbart Giroud och Podolski, då de behöver en playmaker av hög klass bakom sig. I och med inköpet av Cazorla kan Podolski och Giroud få bollar som van Persie inte fick och på så sätt göra fler mål. I år kommer det vara högre klass bakom anfallet och ett par svaga målskyttar kan på så sätt utnyttja det och göra fler mål än vanligt.

Värvningarna av Podolski, Giroud och Cazorla gör att Arsenal kan ersätta van Persie, men inte mer än så. Jag tror att Arsenal kommer ligga på samma nivå som förra året. De kommer alltså inte hota om titeln, utan istället ta en säker Champions League-plats och sluta bland de fyra bästa. Ett vanligt ”Arsenal-år”!  

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply