Övergångssumma för Danny Ings bestämd

Övergångssumma för Danny Ings bestämd

Efter närmare ett års väntan

En domstol har bestämt övergångssumman som Liverpool FC kommer behöva betala till Burnley efter övergången av Danny Ings, vars kontrakt hade gått ut när han värvades till Liverpool men på grund av att spelaren var under 24 måste en summa ändå betalas.

Under förra sommarens transferfönster värvade Liverpool FC den engelske anfallaren Danny Ings från Burnley. Spelaren kontrakt hade gått ut och gick på en fri transfer. Men eftersom att Ings är under 24 år så måste Liverpool fortfarande betala Burnley, en så kallad utvecklingssumma. En fristående domstol har nu fastslagit en summa och The Mirror rapporterar att summan uppgår till 6.5 miljoner pund, plus 1,5 miljoner pund i extra kostnader.

Kostnaden rapporteras vara den största någonsin under kompensationsregeln och kommittén motiverade sitt beslut med att Ings status som en av de bästa engelska anfallarna i Premier League klargör summan.

Ings kom till Burnley som tonåring för en summa av 1 miljon pund från Bournemouth 2011 och anfallaren hjälpte klubben att ta steget upp till Premier League med sina mål. Domstolen bestämde också att Burnley skall kolla att få en 20% vidareförsäljningsklausul, vilket innebär att Lancashire klubben är berättigad till en femtedel av summan bortom de 8 miljoner pund de fått om Liverpool någonsin skulle sälja Ings.

Efter en riktigt fin start i Merseysideklubben har det inte varit lätt för Ings på Anfield, då han slet av ett knäligament under sin första träning med nye tränaren Jürgen Klopp i oktober vilket har hållit honom borta under hela den gångna säsongen. Men under veckan har anfallaren återkommit till träningen med a-laget och det finns en chans att han kan komma att få spela innan säsongen är över.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply