Officiellt: Svenske succéanfallaren till Eredivisie

Berisha klar för SC Cambuur i hollänska Eredivisie

Valmir Berisha är efter en tid i italienska AS Roma klar för en flytt till Nederländerna och SC Cambuur, det bekräftade Eredivisie-klubben på sin officiella hemsida under dagen. Anfallaren har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

Minns du Valmir Berisha? Om inte så var det anfallaren som imponerade på hela världen under ett U17-VM när han med sina sju fullträffar och skytteligaseger ledde det svenska landslaget till en bronsmedalj. Efter succén fick klubbar från hela världen upp ögonen för Berisha, och han valde till slut spel i den italienska Serie A-tvåan AS Roma – som säkrade talangens underskrift i konkurrens med bland andra Liverpool.

Mycket bänknötande efter VM

I Italien har det dock mest blivit spel i ungdomslagen, och under förra säsongen var han istället utlånad till grekiska Panathinaikos. Inte heller där blev det särskilt mycket spel i A-laget, och han återvände till Roma med endast en seniormatch i bagaget.

Klar för spel i SC Cambuur

Nu siktar Berisha, som nu hunnit fylla 19, mot nya utmaningar. Anfallaren blev under dagen klar för SC Cambuur i den holländska högstaligan, något klubben bekräftade på sin hemsida. – Valmir var intressant för många europeiska topplag, och att han väljer SC Cambuur i konkurrens med Premier League visar att han vill investera i sin karriär. Han har uppenbarligen en stor talang, säger Cambuurs VD Henry van der Vecht till klubbens officiella hemsida.

19-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över ett år, med en option om förlängning över ytterligare ett år.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply