Officiellt: Nigel de Jong till Los Angeles Galaxy

Officiellt: Nigel de Jong till Los Angeles Galaxy

Nigel de Jong till MLS

På onsdagen står det klart att den holländske mittfältare lämnar Serie A för spel i MLS där han blir lagkamrat i LA Galaxy med Steven Gerrard.

För drygt en vecka sen rev AC Milan kontraktet med Nigel de Jong. Holländaren som tidigare bland annat spelat i AjaxHamburg och Manchester City är nu klar för LA Galaxy där han blir lagkamrat med den gamla Liverpool-legendaren Steven Gerrard.

– När intresset dök upp kändes det perfekt att komma till USA i den åldern jag är nu. I stället för att vara lite för gammal så kommer jag hit när jag är i den bästa fasen av min karriär. Det var de tankarna som avgjorde, säger han till MLS-klubbens hemsida.

Klubbens General Manager är väldigt glad över att ha skrivit kontrakt med 31-åringen och berättar följande.

– Nigel är en rutinerad mittfältare som hjälper sina medspelare att bli bättre. Han kommer att tillföra mycket kvalité på planen vilket förstärker oss på samtliga positioner. Vi ser fram emot att att han anslutar till vår klub inom kort.

AC Milan värvar Kevin Prince-Boateng

I början av transferfönstret stod det klart att Kevin-Prince Boateng återvänder till AC Milan, en spelare som tidigare varit i klubben.

Mellan åren 2010 och 2013 spelade Kevin-Prince Boateng AC Milan, där han var något av en publikfavorit. Hans flärd och arbetsmoral var något som charmade hemmapubliken i Milano, och det skadade inte att han gjorde en hel del drömmål under sin tid i klubben. Han spelade i exakt 100 tävlingsmatcher för laget under sina tre säsonger, och under dessa framträdanden gjorde han 17 mål från sin mittfältsposition.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply