Officiellt: Nathan Redmond klar för Southampton

Norwich säljer sin yttermittfältare Nathan Redmond till Southampton

I ett par dagar har ryktet om Nathan Redmond till Southampton tagit rejäl fart i England. Sky Sports rapporterade igår om att affären var nära och under lördagen bekräftades affären på Southampton officiella hemsida.

Nathan Redmond gjorde debut för Birmingham redan när han var 16 år gammal och tre fina år senare skrev talangen på för Norwich. Där har det gått upp och ned, med formtoppar som gjort att han har varit landslagsaktuell. Den engelska U21-landslagsmannen har varit aktuell både för Liverpool och Tottenham under säsongen.

När Norwich degraderades i maj så stod det tidigt klart att Redmond var aktuell för en flytt. Southampton nämndes som en tänkbar klubb, men Saints hade andra saker att fundera på som en ny tränare, Alex Oxlade-Chamberlain, Dries Mertens och Bas Dost. Men nu har man ändå hunnit med att värva Nathan Redmond.

Klar för fem år

Southampton bekräftar på sin officiella hemsida att Redmond har skrivit på för fem år. Sky Sports menar att han kostar upp emot 150 miljoner kronor för Southampton.

Totalt blev det 122 matcher i Norwich och 13 mål. 22-åringen har också gjort 28 U21-landskamper och 9 mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply