Officiellt: Marseille dubbelvärvar

Marseille har gjort klart med två nyförvärv som förstärker truppen efter klubbens tidigare spelarförsäljningar i denna sommars transferfönster.

Dimitri Payet och Gianelli Imbula är exempel på två stycken spelare som sålts från Marseille denna sommar. Men självklart kan man inte bara sälja spelare utan måste även köpa, och just det har den franska klubben nu gjort. Ett lån från den spanska storklubben Atletico Madrid och en värvning av en tidigare Real Madrid-spelare.

Lånar från Atletico

Javier Manquillo spenderade förra säsongen på lån hos Liverpool men är nu klar för ett lån på en säsong hos Marseille. Det finns dessutom en köpoption i affären vilket gör att det kan bli mer än en säsong för den spanske högerbacken i den franska klubben.

Värvar även tidigare Real Madrid-spelare

Lassana Diarra har på senaste tiden varit kontraktslös men nu har han plockats in av Marseille. Det mesta tyder på att den förra Real Madrid-spelaren är tänkt som en ersättare till Gianelli Imbula som såldes till FC Porto tidigare i somras.

Nu återstår att se vad mer Marseille gör i detta transferfönster. De har ju även sålt förra årets skyttekung Andre-Pierre Gignac och kommer antagligen behöva värva en anfallare också. Vad Marseille gör mer i detta transferfönster återstår dock att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply