Officiellt: Liverpool värvar Marko Grujic

bet365

Marko Grujic blir Jurgen Klopps första värvning

Nu är det klart! Efter många om och men har Röda Stjärnans Marko Grujic till slut skrivit på för Liverpool. – Vi är väldigt nöjda eftersom vi vet att Marko har en stor talang och vi har scoutat honom länge, säger tränaren Jurgen Klopp till klubbens hemsida.

Det har varit på gång ett tag nu. Men nu är Marko Grujic övergång till Liverpool presenterad av den engelska klubben. Redan för ett par veckor sedan kom uppgifter om att en affär i stort sett var klar, men då klev serbens pappa in i handlingen. I en omskriven intervju i den serbiska tidningen Blic meddelade han att han inte tänkte låta sin son flytta till Premier League. Anledningen? Han ville inte låte Liverpool och Premier League förstöra talangens karriär.

”Längtar efter Anfield”

Nu har alltså allting löst sig och 19-åringen presenterades tidigare under onsdagen på klubbens officiella hemsida. – Jag är väldigt glad och stolt att stå här och tillhöra Liverpool. Jag längtar efter att få spela på Anfield. Jag vill spela inför några av de bästa och mest högljudda fansen i hela Europa, säger Marko Grujic i sin första intervju med klubben.

Lånas tillbaka till Serbien

Den centrale mittfältaren vann i somras U20-VM med sitt Serbien och har den här hösten utvecklats till en nyckelspelare i Röda Stjärnan, dit han nu kommer att lånas tillbaka över resten av den här säsongen. Enligt tränaren Jurgen Klopp har Liverpool haft ögonen på Grujic ett tag. – Vi är väldigt nöjda eftersom vi vet att Marko har en stor talang och vi har scoutat honom länge. Han är lång, men har en bra teknik och kan passa och dribbla bra, säger han till klubbens hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply