Officiellt: Jürgen Klopp förlänger med Liverpool

Officiellt: Jürgen Klopp förlänger med Liverpool

Har skrivit på ett sexårskontrakt

Jürgen Klopp kommer att stanna i Liverpool under en lång tid. Den tyska tränaren har skrivit på för ytterligare sex år med klubben, bekräftar Liverpool på den officiella hemsidan.

Jürgen Klopp har tagits emot väl av Liverpools supportrar sedan han anlände till klubben i oktober 2015. Nu kommer klubben med en nyhet som göra fansen nöjda. Den tyska tränaren har valt att skriva på för sex nya år med föreningen, skriver Liverpool på sin officiella hemsida.

– Det här är ett erkännande av det engagemang som Jürgen Klopp och hans personal har visat när de har utvecklat, förbättrat och lett en fotbollsstruktur som kommer att leda till succé, skriver klubben på den officiella hemsidan.

Två av Klopps assistenter har också förlängt sina avtal med en engelska storklubben. Dessa är Zeljko Buvac och Peter Krawietz. Detta är något som gör Klopp väldigt lycklig.

– Det är svårt att beskriva hur lyckliga jag, Zeljko och Krawietz är över det förtroende som klubben visar för oss. Vi är i början av vår period här men den kopplingen som vi känner till den här fantastiska föreningen är redan otrolig, säger Klopp till Liverpools hemsida.

Efter att ha skrivit på det nya avtalet kommer den tyska tränaren att fokusera på vilka spelare som Liverpool ska värva under sommaren. Bland annat har det ryktats om att Liverpool jagar Mateo Kovacic. Dessutom har man redan lockat till sig Sadio Mané från Premier League-kollegan Southampton.

Samtidigt vill Klopp även sälja flera spelare. Han har redan gjort sig av med Martin Skrtel, som värvats av Fenerbahce. Dessutom vill han gärna sälja Mario Balotelli, en spelare som inte ingår i tränarens framtidsplaner. På grund av detta har det ryktats om att Sampdoria jagar Balotelli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply