Nuri Sahin kan återvända till Liverpool

bet365

Jürgen Klopp vill värva från Borussia Dortmund

Nuri Sahin har fått bristande speltid i Borussia Dortmund. Nu avslöjar turkisk media att mittfältaren kan vara på väg till Liverpool.

Nuri Sahin fick sitt stora genombrott i Borussia Dortmund under Jürgen Klopps ledning men köptes av Real Madrid 2011. Hans flytt till Santiago Bernabeu blev inte så framgångsrik som man hade hoppats och han lånades därför ut till Liverpool året därefter. Inte heller i England kom han upp på den nivån som han höll i Dortmund, på ett halvår spelade han bara 12 matcher och längtade hem till sin gamla klubb. Därför blev han utlånad ännu en gång, men den här gången till BVB, i hopp om att få fart på karriären igen. Mittfältaren skrev därefter på ett permanent kontrakt med klubben för att få mer tid att hitta tillbaka formmässigt, men någon större förändring blev det inte.

Kan lämna Dortmund igen

Den här säsongen har speltiden varit knapp för 27-åringen, då han bland annat präglats med en hel del skador som gjort det svårt för honom att komma tillbaka. Thomas Tuchel har byggt ett lag där unge talangen Julian Weigl fått mycket förtroende på mittfältet, samtidigt som både Ilkay Gündogan och Sven Bender visat framfötterna när de varit tillgängliga. Men med tanke på att Gündogan skrivit på för Manchester City skulle detta kunna vara hans chans till spel – trots det kan den turkiske landslagsmannen vara på väg bort.

Daily Mirror, som hänvisar till turkisk media, skriver att Liverpool är angelägna av att ta tillbaka honom i sommar. Nye tränaren Klopp sägs vilja återförenas med sin före detta spelare och dessutom förstärka sitt centrala mittfält. Man kommer dock vänta med att inleda förhandlingar tills efter EM i Frankrike, där Turkiet bland annat ställs mot Spanien i gruppspelet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365