Mourinho: “Ville värva Gerrard”

José Mourinho hyllar Steven Gerrard inför Liverpool-ikonens sista matcher med Liverpool. Samtidigt berättar han att Gerrard var ett transfermål i tre av Mourinhos klubbar. 

Steven Gerrard är en av Liverpools största legendarer genom tiderna och har över 700 matcher och över 180 mål på kontot. I dagsläget ligger Liverpool på en femteplats i ligatabellen och jagar fyran Manchester United som har tre inspelade poäng mer än Liverpool. Med Chelsea, Crystal Palace och Stoke kvar på spelschemat verkar försprånget, trots tufft motstånd i form av Chelsea, inte vara ointagligt för Liverpool. För Steven Gerrards del hade ett avancemang till Champions League varit ett fint resultat innan flyttlasset bär av över Atlanten till MLS och Los Angeles Galaxy.

Mourinho: “Försökte värva honom”

Till följd av att Steven Gerrard gör några av sina sista matcher i Liverpool passar José Mourinho på att hylla Gerrard och nämner samtidigt hur intresserad han varit av att värva Liverpool-ikonen till flera av klubbarna har tränat.

– Det är tack vare motståndare som honom som jag blivit den tränare jag idag är. Jag lär mig tack vare mina spelare och även tack vare mina främsta motståndare. Jag lär mig av spelarnas problem, spelarnas tvekande, mina spelares kvaliteter och jag lär mig också av de bästa motståndarna och problemen de orsakar, säger Mourinho enligt Skysports.

– Jag försökte värva honom till Chelsea. Jag försökte värva honom till Inter. Jag försökte värva honom till Real Madrid, men han förblev en kär motståndare.

– Steven Gerrard är helt klart en av mina favoritmotståndare – en motståndare med alla de goda känslorna man kan uttrycka inom fotbollen. Att stoppa honom, eller att försöka stoppa honom har varit väldigt, väldigt svårt. Jag vill hylla honom och jag hoppas att Stamford Bridge har samma känsla som mig då vi behöver motståndare som honom, avslutar Mourinho.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply