Mendy snart klar för Manchester City

Benjamin Mendy lämnar snart Monaco för Manchester City

Manchester City letar efter en ny vänsterback då Gael Clichy har lämnat klubben. Fokus nummer 1 har varit Benjamin Mendy från Monaco och han uppges snart vara klar för klubben.

Benjamin Mendy har fått en finfin fotbollsuppfostran i plantskolan Le Havre, en av Frankrikes mest välskötta ungdomsakademi. Han slog igenom i deras A-lag som spelar i Ligue 2 innan han lämnade för Marseille 2013. Där blev det tre år innan han det senaste året fick ett internationellt genombrott i Monaco och i det franska A-landslaget. Det dröjde inte länge innan intresset från Europa kom.

Framför allt engelska klubbar har visat konkret intresse för 22-åringen som har imponerat i Monaco med sin väldiga fysik. Först pratades det om Liverpool och om Manchester United men de senaste veckorna har det rapporterats flitigt om Manchester City. Nu menar Sky Sports att han snart är klar för City.

Gett indikation på Instagram

Det är det väldigt trovärdiga Sky Sports som menar att Mendy kommer bli klar för Manchester City inom de närmsta dagarna. Tidigare ska Monaco ha krävt runt 550 miljoner kronor för vänsterbacken och City endast erbjudit runt 440 miljoner, men Sky Sports menar ändå att en affär är snart klar.

Mendy själv har gett en indikation på affären på sin Instagram. Han lade upp en bild på sig själv iklädd i badbyxor med Storbritanniens flagga som motiv med texten ”See you soon”. En tydlig indikation på att han kommer flytta till England inom kort.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365