Mario Balotelli: ”Kommer vinna Ballon D’Or”

Mario Balotelli: "Kommer vinna Ballon D'Or"

Mario Balotelli fast övertygad om att bli världens bästa spelare

Trots ett par mediokra säsonger har Mario Balotelli inte gett upp målet att bli världens bästa spelare. I en lång intervju med Corriere della Sera pratar Balotelli om Ballon D’Or, Liverpool och uppmärksamheten. 

Mario Balotelli har minst sagt haft en brokig karriär. Italienaren slog igenom i Inter som 17-åring och spåddes då bli en av världens bästa spelare. Det ryktet har följt honom genom karriären i Manchester City, AC Milan och Liverpool – men den nu 25-årige Balotelli har inte levt upp till förväntningarna.
Många har nog gett upp hoppet om att Balotelli ska bli den spelare han spåddes bli, men Balotelli själv är fortfarande övertygad om att han kommer bli bäst.
– På en skala mellan 0 och 10, har jag stannat på 5, men jag kommer komma till 10. Jag vill komma dit. Jag kommer vinna Ballon D’Or, säger Balotelli till Corriere della Sera

”Jobbat hårt, men resultaten har inte kommit”

Balotelli har sedan han flyttade till Liverpool fastnat rejält i karriären, och de två senaste säsongerna har italienaren bara gjort två ligamål.
– Jag förstår att jag slösat två år av min karriär som jag kunde lagt på att komma till 10, men istället stannat på 5. Jag vet, att jag siktar mot Ballon D’Or kan vara skrattretande och jag har inte gjort vad jag kunnat hittills, men nu har jag insett att det är möjligt. Jag vill inte sluta och veta att jag inte gjort allt jag kan. De senaste två åren har jag jobbat väldigt hårt, även om inte resultaten har kommit.
Första målet nu är att ta en startplats i Jurgen Klopps hårt jobbande Liverpool, trots flera rykten om en flytt därifrån.
– Jag hoppas spela för Liverpool nästa säsong. Milan beslutade att lämna mig. Det kommer inte bli något mer ”Mario är tillbaka igen”.

Tycker uppståndelsen är överdriven

Mario Balotelli har alltid fått mycket uppmärksamhet för sina upptåg, både positivt och negativt. Men själv tycker han att uppståndelsen är lite överdriven.
– Jag är ingen hycklare, jag blir upprörd när tidningarna skriver om något löjligt jag gjort, men jag gillar inte när de överdriver det positiva heller. ”Balotelli gör två mål? Han är ett fenomen!” Jag vill bara vara en spelare som vem som helst. Visserligen är jag lite bättre än genomsnittet…

Nästa års Ballon d’Or Fifa-gala

Ifall du vill se FIFA Ballon d’Or-galan så kan se Ballon d’Or tid och vilken kanal som visar Ballon d’Or för mer info och vart galan streamas gratis. Se även Ballon d’or odds för att få ett indikativ svar på frågan ”vem vinner Ballon d’or” utifrån spelbolagens perspektiv. Uppgifterna kommer att uppdateras inför kommande års gala.

Se även: 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply