Manchester City jagar Aston Villa-stjärnan

Manchester City ska enligt Daily Mail vara intresserade av att värva Aston Villas mittfältare Fabian Delph i sommarens transferfönster.

Fabian Delph var kanske Aston Villas bästa spelare förra säsongen där han bland annat belönades med att bli kapten och dessutom spelade EM-kval för England i helgen. Förut jagades han av Liverpool och sas vara en kandidat att bli Steven Gerrards ersättare, men nu verkar en ny Premier League-klubb vara intresserade av den centrala mittfältaren.

Nyligen förlängt kontraktet

Manchester City ska enligt Daily Mail vara intresserade av att värva 25-åringen från Premier League-konkurrenten, men det lär inte bli lätt. Delph skrev under säsongen på ett nytt kontrakt med Aston Villa, ett kontrakt som sträcker sig till och med 2019, vilket betyder att den engelska klubben verkligen inte kommer stressa fram en värvning. City vet vi dock sedan tidigare att de inte har problem med pengar.

Fabian Delph ska dock enligt Daily Mail inte vara förstavalet att värva. City ska, precis som otroligt många andra toppklubbar i Europa, vilja värva Paul Pogba från Manchester City och om man misslyckas med det, då är det Delph som de kommer vara ute efter.

Det återstår också att se vad som händer med Yaya Toure. Om City skulle sälja honom är det nog inte omöjligt om den engelska klubben skulle försöka värva både Pogba och Delph eftersom de redan nu är ute efter en ny central mittfältare. Det finns också regler för hur många engelska spelare en engelsk klubb måste ha, och just nu har City inte tillräckligt. Det innebär såklart att de måste värva fler spelare som kommer från England, vilket öppnar för Delph.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply