Liverpool och Chelsea måste betala dyrt för Alex Teixeira

bet365
Liverpool och Chelsea måste betala dyrt för Alex Teixeira

Klubben har varnat om en hög övergångssumma

Liverpool och Chelsea är båda intresserade av Shakhtar Donetsks Alex Teixeira, men vill de åt den offensive mittfältaren måste de vara beredda på att betala mycket, samtidigt som klubbens direktör har sagt att de som är intresserade skall tillkännage sig själva.

Såväl Liverpool som Chelsea är intresserade av Shakhtar Donetsks offensive mittfältare Alex Teixeira men vill någon av klubbarna ha honom måste de också hosta upp pengarna rapporterar The Guardian. Shakhtar Donetsk har varnat och sagt att de inte tänker sälja mittfältaren för mindre än 70 miljoner euro – alltså 53 miljoner pund – vilket är summan som klausulen för att han ska kunna lämna ligger på.

Liverpool hade lagt fram ett bud på 24,6 miljoner pund för den brasilianske landslagsmannen men det avvisades av Shakhtar, men de väntas inte vara nedslagna för det utan sägs komma med ett nytt bud nu i veckan, med Chelsea inte allt för långt efter. Men, den ukrainska klubbens ordförande Sergiy Palkin insisterar på att de kommer enbart att acceptera bud som är väldigt mycket högre och han begär nu att den klubb som kan matcha utköpsklausulen skall ”tillkännage sig själva”.

– Liverpool stoppade vid ett erbjudande på 32 miljoner euro och en 4 miljoner euro bonus, säger Palkin till tv-programmet Football 1.

– Detta är de senaste siffrorna som presenterades. Vår position är sådan att vi inte vill sälja Teixeira idag. Vi vill bara sälja honom i slutet av säsongen. Vi behöver några bra resultat i Europa League och i den ukrainska ligan. Efter säsongen är slut kommer vi sätta oss ner vid förhandlingsbordet, säger Palkin vidare.

– Teixeira har en kompensationsavgift i sitt kontrakt – priset ligger på 70 miljoner euro. Snälla, om någon vill ha honom – kom då och låt dem tillkännage sig själva, avslutar Palkin.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply