Liverpool närmar sig Mario Götze

Tyske landslagsmannen ser ut att lämna Bayern München

Mario Götze uppges vara olycklig i Bayern München. Nu kan han återförenas med sin gamle tränare Jürgen Klopp, då en flytt till Liverpool verkar aktuell.

Mario Götze blomstrade i Borussia Dortmund under Jürgen Klopps ledning. Han debuterade tidigt i Bundesliga och växte fram till en tongivande spelare i klubben. Det blev framgångar både i ligan, inhemska cupen och Champions League innan mittfältaren valde att göra den kontroversiella flytten till ärkerivalen Bayern München. Men hans tre år på Allianz Arena har inte blivit så lyckade som man hade förväntat sig. Pep Guardiola har givit honom sparsamt med speltid och utöver det har mycket av hans tid präglats av skador. Nu ser tysken ut att lämna Bayern vid säsongens slut.

Götze allt närmare flytt till Premier League

Tyska medier har på senare tid placerat 23-åringen i Borussia Dortmund, då han ska ha lockats av en återvändo till Westfalenstadion. Men det mest sannolika alternativet har varit en flytt till Premier League, efter att rykten gjort gällande att Mario Götze varit på väg till Liverpool. Sedan i höstas är Klopp ny huvudtränare i Liverpool, och de båda parterna har tidigare uttryckt sin vilja att återförenas i samma klubb i framtiden.

The Guardian skriver nu att The Reds leder jakten på spelaren, och att man uppges behöva betala omkring 15-20 miljoner pund för att få till en affär. Egentligen vill den tyska giganten kräva närmare det dubbla för att släppa iväg honom, men med tanke på att hans kontrakt löper ut om ett år vill man inte riskera att tappa VM-hjälten från 2014 som bosman nästa sommar.

Det är inte bara Liverpool som visar intresse för mittfältarens tjänster, även Arsenal ska vara angelägna av hans underskrift.

Bundesliga-försvarare på väg till Liverpool

Ännu en spelare från den tyska högstadivisionen ser ut att hamna i LFC nästa säsong. Det är vänsterbacken Jonas Hector från FC Köln som finns med på klubbens önskelista, rapporterar Daily Mirror. 27-åringen har gjort sju matcher för det tyska landslaget och har kontrakt med Köln fram till år 2018. Enligt källan ska han vara tillgänglig för runt 12 miljoner pund.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply