Liverpool kan köpa Keita för 800 miljoner

Naby Keita är eftertraktad av Jürgen Klopp och Liverpool

Liverpool har bekräftat värvningen av Mohamed Salah för inte så länge sedan men man ser inte ut att vara klara med offensiva förstärkningar där. Enligt brittisk media förbereder man ett megabud på RB Leipzig mittfältare Naby Keita.

RB Leipzig är troligtvis världens mest kritiserade fotbollslag i och med att man är ägda av Red Bull och köpt sig till extrem framgång på kort tid. Även om deras ”projekt” får många fotbollssupportrar att uttrycka sitt missnöje så har man värvat ihop ett väldigt duktigt och talangfullt lag. Nyckelspelare som Emil Forsberg, Naby Keita och Timo Werner är alla hyperintressanta spelare.

Även om Red Bull nästan har en oändlig kassa så kan man komma att sälja en av sina nyckelspelare i sommar. Det handlar om Naby Keita som sägs vara Liverpools huvudmål just nu. Guineanen kan komma att kosta upp emot 800 miljoner, en summa Liverpool ska vara beredda att möta.

Allround och spelskicklig

Det är The Times och flera andra brittiska medier som uppger att Naby Keita är Liverpools näste drömvärvning efter Salah. Även om Alex Oxlade-Chamberlain också ryktas till klubben så ska de stora pengarna läggas på 22-åringa Keita i sommar.

Landslagsmannen från Guinea har representerat både RB Salzburg och RB Leipzig sedan flytten från franska Istres. Det är verkligen en kometkarriär och han sägs vara sugen på att ta steget till Premier League i sommar. The Times menar att Liverpool redan är i samtal med den väldigt allrounde och spelskicklige innermittfältaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply