Liverpool erbjuder Gael Clichy ett tvåårskontrakt

Liverpool erbjuder Gael Clichy ett tvåårskontrakt

Klopp behöver värva en vänsterback – kan få över Manchester City-stjärnan

Manchester City ser ut att förlora båda sin ytterbackar till sommaren. Först försvinner högerbacken Zabaleta, efter en lång tjänstgöring på Ethiad Stadium. Därefter verkar nu även Gael Clichy tacka för sig. Men han kommer i så fall att stanna i Premier League.

Liverpool är för första gången sedan säsongen 2014/15 på väg att kvala in sig till Champions League. The Reds lyckades med en skaplig säsong i den engelska Premier League, något som ledde till en fjärdeplats till slut. Det här innebär i sin tur att Liverpool måste kvala under början av nästa säsong för att kunna spela i den anrika turneringen.

Vill värva från Manchester City

I och med det nästan klara avancemanget till Champions League har Liverpool för första gången på många år satt sig i en bra position när det kommer till att värva spelare. För med ett löfte om att nya spelare får spela CL blir det betydligt mycket enklare att köpa in toppnamn.

En spelare som funnits på klubbens radar ett tag är Gael Clichy, Manchester Citys vänsterback, som den här säsongen gjorde 25 av 38 matcher i ligaspelet, och fem av åtta matcher i just Champions.

Clichys kontrakt går ur till sommaren och samtidigt behöver Liverpool en ny vänsterback. Enligt The Sun har Klopp därför erbjudit stjärnan från City ett tvåårskontrakt, och hoppas på att han ska acceptera det.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply