Legendarerna totalsågar Wenger efter fiaskot

Steven Gerrard, Rio Ferdinand och Ian Wright attackerar Arsene Wenger

Arsenal stod för en oerhört svag prestation under onsdagen mot Dinamo Zagreb vilket resulterade i en 1-2-förlust. Tre gamla storspelare i England och Premier League valde att såga Arsene Wenger efter matchen.

Arsenal fick en mardrömsstart i årets Champions League. Man åkte ned till Kroatien för att möta Dinamo Zagreb, ett lag som inte hade vunnit i CL:s gruppspel på 15 år. Den saken ändrades det på efter 2-1-segern mot Arsenal. Fokuset efter matchen låg däremot inte på Dinamos prestation, utan på Arsenals extremt svaga insats.

Rio Ferdinand var en av gästerna i BT Sports studio efter matchen och den förra storspelaren valde att kritisera hela laget, Olivier Giroud och ledarstaben.
– Det som oroar mig mest. Är det någon som skäller ut någon annan i det där laget? Spelare, tränaren? Det handlar om personlighet. Med stora lag, som ska vinna stora titlar, så behöver man sådana personligheter. Man måste titta på Giroud såhär i efterhand. Han var en besvikelse i första halvlek. Han ska vara en plattform att starta anfall, och han var inte redo för det. Då kom frustrationen fram och han dödade till slut sitt lag, säger Ferdinand

”Wenger skadar Arsenal”

En annan som inte sparade på kritiken mot Arsene Wenger i samma studio var Steven Gerrard. Liverpool-legendaren menar att det största problemet är just Wenger.
– Wenger skadar Arsenal på ett sätt genom att inte ge honom en chans över tid. Ge honom en chans att bevisa att han klarar av det, annars får du köpa någon. Men han gör alltid ett mål när han spelar anfallare. Visst han missar ett par chanser men han gör också alltid mål.

– Arsenals mittfält var svagt med Arteta, Cazorla och Özil. Det saknades kraft och styrka. De saknade en Coquelin eller en Flamini där inne för att bryta upp spelet. Zagreb krossade Arsenal i kontringarna, säger Gerrard och fortsätter:

– De behöver fortfarande en mittback i världsklass, en mittfältare i världsklass och en anfallare i världsklass. Så genom hela ryggraden av laget behöver de tre stora spelare

Wenger har varit seg

Klubbens näst bästa målskytt genom tiderna Ian Wright, som även är en stor Arsenalsupporter i dagsläget, var inte heller helt övertygad och uttryckte sin tveksamhet över Wengers utveckling.
– Jag tyckte inte att han var envis på min tid. Men det kanske var för att vårt lag tog ut sig självt. Men när åren passerat, och utan David Dean där för hjälp med vilka de borde köpa, tror jag att han förvandlats till någon annan. Jag tror att många affärer gått i stöpet för att han (Wenger) velat och varit seg.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply