Klopp efter finalplatsen: ”Mina spelare är ’fucking’ mentala hjältar”

Klopp efter finalplatsen: "Mina spelare är 'fucking' mentala hjältar"

Klopp lyrisk efter vinsten

Liverpools tränare Jurgen Klopp hyllar sina spelare efter att ha slagit ut Barcelona i semifinalen av Champions League.

För andra gången på två år är Liverpool klara för final i Champions League. Denna gång efter att ha slagit FC Barcelona hemma på Anfield med hela 4-0. Efter matchen kunde Klopp inte hålla känslorna inne och AP-journalisten Rob Harris berättar om Klopps ord.

– Grabbarna är ’fucking’ mentala jättar. Det är möjligt. Om du vill ge mig böter, ge mig böter. Jag är inte engelsman så jag har inga bättre ord för det.

”Förstår inte hur de lyckades”

I intervjun efter matchen med BT Sport säger Klopp att han inte förstår hur hans spelare lyckades med bedriften.

– Hela matchen var bara för mycket. Det var överväldigande. Vi spelade mot ett av de bästa lagen i världen. Att vinna är svårt, men att vinna och hålla nollan. Jag förstår inte hur de lyckades med det. Det är otroligt.

– Jag såg när James Milner grät på planen efter matchen. Det betyder så mycket för oss alla och det är den bästa delen av fotbollen. Det finns viktigare saker i världen, men att skapa en känslomässig atmosfär gemensamt är så speciellt. Allt handlar om spelarna.

Ställs mot Tottenham eller Ajax

Liverpool är klara för Champions League-finalen men det är ännu inte klart vem The Reds kommer att ställas mot. Under onsdagskvällen ställs nämligen Ajax och Tottenham mot varandra där holländarna har 1-0 med sig från första mötet i London. Vinnaren i detta möte ställs mot Liverpool i Champions League-finalen 2019 som spelas den 1 juni. Detta på Estadio Metropolitano i Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply