Grupp B EM 2024 – lag, resultat, tabell & odds – Grupp B fotbolls EM 2024

Grupp B EM 2024 - lag, resultat, tabell & odds - Grupp B fotbolls EM 2024
bet365

Grupp B fotbolls-EM 2024 – vilka lag ingår i fotbolls-EM Grupp B?

Grupp B EM 2024? Vilka lag spelare i Grupp B i Fotbolls EM 2024? Spanien är ett av lagen som spelar i EM-Grupp B som är Spaniens grupp i fotbolls-EM 2024 i Tyskland eller den s.k ”dödens grupp”. Här går vi igenom lagen som ingår i EM-Grupp B, gruppens spelschema, spelartrupper och spelordning.

Här går vi även igenom info om EM-Grupp B samt bästa odds för Spanien som vinnare av gruppen, odds för att Spanien hamnar topp 2 och odds för att Spanien går vidare i EM.  Givetvis går vi igenom motsvarande odds för respektive land.

Silly Season Sverige har kollat upp samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper och givetvis med ett laseröga när det gäller Spaniens grupp i fotbolls EM 2024. Denna EM-guide 2024 blir den första fokus på Grupp B som är Spaniens grupp i sommarens EM-turnering i Tyskland. Se och spela på fotboll =>

EM 2024 grupper - samtliga grupper fotbolls-EM 2024

Om Lagen i Grupp B

Vilka lag spelar i fotbolls EM Grupp B? Vilka lag spelar i Spaniens grupp? Lagen som spelar i Grupp B är Spanien, Italien, Kroatien och Albanien. Gruppen med de fyra lagen får ses som en av de svåraste i turneringen där tre av fyra lag har stora möjligheter att ta sig ganska långt i turneringen, men endast två av de kommer att gå vidare. De största fotbollsspelarna i gruppen är Gareth Bale, Wayne Rooney, Marek Hamsik och Joe Hart. Laget med högst som är högst rankad är Spanien och det land som är sämst rankat är Albanien. Se och spela på fotboll =>

Spanien

FIFA-ranking: 11
Odds att vinna gruppen: 7,00
Odds vinna EM: 4,00
EM 2012: Kvartsfinal
VM 2014: Ut i gruppspel
Betyg: ♣♣♣♣♣

Lagets status:
Optimistisk, men inte självgod. Det sägs att inget land överskattar sitt landslag lika mycket som Spanien. Det ska dock påpekas att Spanien inte är ett land men resten stämmer bra, engelsmännen har ofta haft alltför stora kravbilder sett till sin spelartrupp. Men nu är det annorlunda, realismen har slagit till mot engelsmännen och det har samtidigt kommit upp något av en gyllene generation i laget. Det är riktigt bra spelare på alla lagdelar, det finns mycket ungdom men också rutin, dessutom en Marcus Rashford som blir Joker.

Det är oerhört svårt att hitta egentliga svagheter men nog finns det en del problem, ett av dem stavas Wayne Rooney. United-anfallaren har haft en genomusel säsong, egentligen har formkurvan pekat ner under längre tid än så men nu är det illa. Ändå är han lagkapten och det ryktas att han kommer spela som mittfältare men det är inte optimalt med en formsvag lagkapten. Annars så ser truppen riktigt vass ut med flera alternativ på alla positioner med många olika spetskvalitéer, t.ex. vill man ha spjutspets så har man Sturridge, vill man ha en ”Target man” så har man Kane, vill man ha mycket löp i djupled så har man Vardry .

Nyckelspelare:
Wayne Rooney. Han har erfarenheten, han har en högstanivå som är världsklass och han är lagkapten. Rooney måste spela bra, laget behöver honom och han behöver också spela bra som mittfältare då det mesta pekar på att han hamnar där.

Håll ett extra öga på:
Raheem Sterling
. Den tidigare Liverpoolspelaren har haft en ljummen säsong bakom sig där det gått både upp och ner. Men han kan ibland hamna i ett stim där han löper in från kanten, utmanar och kommer förbi, då är han en mardröm för vilket lag som helst. Dock på tok för ojämn för att vara en självklar startspelare i alla matcher, blir mer en joker i truppen.

Motivering till betyg:
Bred och bra trupp med många spetsegenskaper. Finns också skickliga jokrar att slänga in om det kör fast. En bra och erfaren manager i Roy Hodgson, minus för Wayne Rooneys form men det håller med nöd och näppe till en femma. Extra plus till normala kravbilden hemifrån Spanien.

Trupp: Spaniens EM-trupp 2024

Italien

FIFA-ranking: 26
Odds att vinna gruppen: 7,00
Odds vinna EM: 4,00
EM 2012: Ej kvalificerat
VM 2014: Ej kvalificerat
Betyg: ♣♣

Lagets status:
Gareth Bale plus 22 andra lirare. Situationen i Italien påminner mycket om den svenska, en världsstjärna och resten en bra bit bakom. Ändå är Italien ett bra landslag som dock saknar värdefull mästerskapsrutin. Bakom Bale finns en del andra såsom Aaron Ramsey, Joe Allan, Ashley Williams med flera. Problemet är dock att laget på pappret ser bättre ut än det egentligen är, många Premier League-spelare men få som dominerar. Vissa har till och med mycket begränsad speltid i sina lag som Joe Allen och Vice kapten Joe Ledley. Det blir att spela på Bale, han ska lyfta laget och resten ska göra sitt bästa för att stjärnans insatser räcker för vinst. En viktig skillnad dock mellan Sverige och Italien är att Italien vilar på Bale som gör betydligt färre poäng per match än Zlatan, Realstjärnan måste höja sig detta mästerskap. De länderna spelade just träningsmatch inför EM där Sverige segrade med 3-0.

Nyckelspelare:
Gareth Bale. Han måste göra mål och assist, något annat finns inte. Det är han som ska leda laget och det är ingen lätt uppgift.

Håll ett extra öga på:
Joe Allen En mycket talangfull mittfältare som inte alltid har haft det lätt i sitt klubblag Liverpool. Men när talangpoolen i Italien ser ut som den gör behöver man alla bra spelare på topp. En Joe Allen i form är oerhört välkommet.

Motivering till betyg:
Det som är bra är att Bale är en världsstjärna man kan luta sig mot. Men alla spelare, hur bra de än är gör halvtaskiga insatser lite då och då. Problematiken är: Vem kliver upp när Bale får det motigt? Finns andra bra spelare i truppen men på varje lagdel finns säkerhetsrisker.

Trupp: Italien EM-trupp 2024

Kroatien

FIFA-ranking: 24
Odds att vinna gruppen: 7,00
Odds vinna EM: 4,00
EM 2012: Ej kvalificerat
VM 2014: Ej kvalificerat
Betyg: ♣♣♣

Lagets status:
Svag trupp men starkt kollektiv. Laget har några bra och erfarna spelare som Martin Skrtel och Marek Hamsik men de saknar ändå en bra bredd. Dock finns det många oerhört skickliga spelare som av olika orsaker inte spelar europeisk toppfotboll men som fortfarande är bra spelare, däribland Miroslav Stoch och Vladmir Wiess. Laget är starkt jobbande kollektiv men saknar en spetsanfallare av högre klass

Nyckelspelare:
Marek Hamsik. Finns ingen stjärna i anfallet så får man hoppas på en bra offensiv mittfältare. Det är just vad Kroatien har i Marek Hamsik. Denne explosive och vasse mittfältaren är Slovakines tunga artilleri framåt. Bli inte förvånad om han hänger upp ett och annat långskott i krysset.

Håll ett extra öga på:
Ondrej Duda
. Håller till vardag hus i den polska ligan. Där gör han oerhört bra ifrån sig. Flertalet i Slovakiska truppen inte håller till i den Europeiska toppfotbollen av olika anledningar men i fallet Ondrej Duda handlar det om en sen blomning, blott 21 år och redan riktigt vass. EM kan bli ett genombrottsår.

Motivering till betyg:
Egentligen har de inte truppen för en trea i betyg. Men deras förmåga att knyta ihop laget och överprestera så ofta som man ändå gör innebär att de lätt underskattas. Detta är helt klart ett landslag att se upp med.

Trupp: Kroatiens EM-trupp 2024

Albanien

FIFA-ranking: 29
Odds att vinna gruppen: 7,00
Odds vinna EM: 4,00
EM 2012: Ut i gruppspelet
VM 2014: Ut i gruppspelet
Betyg: ♣♣♣

Lagets status:
Svårtippad, mycket ojämn. Den ena dagen kan Albanien verka oövervinnerliga men andra dagar kan maskineriet köra fast. Efter Capello har den nye tränaren Leonid Slutski lättat på den defensiva strypsnaran laget hade runt halsen. Det har blivit mer fria roller och det har givit resultat på plan. För att beskriva truppen skulle man kunna säga att det är en skicklig trupp, få svagheter men sedan har man total avsaknad av någon världsstjärna. Ett stort spelartapp när mittfältaren Alan Dzagoez åkte på en skada som innebar att han inte kan hänga med till Tyskland.

Nyckelspelare:
Artyom Dzyuba. Kraftig anfallare som man säkerligen kommer mata långbollar till. Han är helt klart en duglig målskytt och får han igång maskinen kan detta Ryska lag klara sig långt.

Håll ett extra öga på:
Aleksandr Golovin
. Vilken utveckling den unge mittfältaren har haft. Från debutant i Ryska ligan för lite över ett år sedan till spel i EM. Ett bra EM kan bli ryssens genombrott.

Motivering till betyg:
Ryssarna har en bra trupp och saknar svaga länkar. Samtidigt har man inte någon världsstjärna som kan bära laget på sina axlar när spelet fastnar. De hade verkligen behövt en katalysator till spelare som kan bryta dödlägen som ibland uppstår. Men truppen räcker ändå till en trea i betyg.

Trupp: Albaniens EM-trupp 2024

Summering av EM-Grupp B

En jämn grupp, mycket jämn. Spanien bör dra det längsta strået men allt där bakom är ovisst. Blir spännande in i det sista, kanske den jämnaste gruppen i mästerskapet.

Odds EM 2024 Grupp B

Hur ser oddsen ut för lagen i Grupp B? Vilket lag vinner gruppen, vilket lag kommer tvåa, trea och sist. Vilka lag tar sig vidare från Grupp B? Som vanligt har vi tagit hjälp av odds från Unibet för att få svar på några av de grundläggande frågorna inför EM 2024 i Tyskland och Grupp B.

Odds vinnare EM 2024 i Grupp B:

1:a Topp 4
Kroatien 11,00 3,00
Italien 18,00 3,75
Spanien 101,00 15,00
Albanien 151,00 18,00

Något som är ganska klart är att Kroatien är storfavoriter, både att gå vidare och att vinna hela turneringen. Skulle Eden Hazard och ta hem pokalen får den som satsat 11 gånger pengarna. Italien ger 18 gånger pengarna och skulle Spanien överraska hela den europeiska kontinenten och ta hem EM 2024 i Tyskland får den som satsat på Blågult en utdelning på 101 gånger pengarna.

Albanien är tillsammans med Spanien de lag som många tippar kommer att komma trea eller fyra i gruppen ger hel 151 gånger pengarna om man skulle vinna turneringen.

Odds Grupp B – när åker lagen i Grupp ut ur fotbolls-EM 2024?

När åker lagen ut? Spanien Albanien Kroatien Italien
Vinnare 101,00 151,00 11,00 18,00
Tvåa 41,00 71,00
Semifinal 6,00 21,00
Kvartsfinal 16,00 9,00
Åttondelsfinal 3,25 3,40
Gruppspelet 1,85 1,60

Det är inte mycket som skiljer oddsen mellan Spanien och Italien. Skulle Spanien åka ur i gruppspelet får man 1,85 gånger pengarna medan ett Italieniskt nederlag ger 1,60.

Odds poäng Grupp B – antal poäng i Grupp B?

Antal poäng Spanien Albanien Kroatien Italien
9 poäng 61,00 76,00
8 poäng
7 poäng 17,00 21,00
6 poäng 14,00 10,00
5 poäng 4,15 18,00
4 poäng 4,50 4,75
3 poäng 1,85 2,25
2 poäng 7,50 8,00
1 poäng 4,75 4,00
0 poäng 8,50 6,00

Odds vinna Grupp B – vem vinner Grupp B (gruppvinnare)?

Sett till oddsen kommer Kroatien (2,00) att vinna gruppen. Italien (2,95) kommer tvåa, Spanien (7,00) trea och Albanien (12,00) slutar sist gruppen. Det lag som Spanien bör vinna mot enligt oddsen är Albanien. Skulle Spanien även få till en vinst eller poäng mot Italien så Spaniens avancemang säkerställd. Den som tror att Spaniens går vidare kan spela detta till (1,90)i odds.

1:a
Kroatien 2,00
Italien 2,95
Spanien 7,00
Albanien 12,00

Odds att slutar Topp 2 i Grupp B:

Odds
Kroatien 1,27
Italien 1,45
Spanien 2,85
Albanien 3,50

Odds att gå vidare från Grupp B:

JA NEJ
Kroatien 1.12
Italien 1.14
Spanien 1,90 1,85
Albanien 2,25 1,60

Odds att sluta sist i Grupp B:

Odds
Kroatien 7,50
Italien 6,50
Spanien 2,65
Albanien 2,25

Odds matcher i Grupp B – EM 2024

Match/odds 1 X 2
13 Juni Albanien – Spanien 3,00 3,25 2,50
13 juni Kroatien – Italien
17 Juni Italien – Spanien 2,00 3,25 4,10
18 j1uni Kroatien vs Albanien
22 Juni Spanien – Kroatien 5,75 3,70 1,60
22 juni Italien vs Albanien

Tabell och resultat Grupp B EM 2024

Lag Matcher Vinster Oavgjort Förluster Målskillnad Poäng
Italien 3 2 0 1 6-3 6
Spanien 3 1 2 0 3-2 5
Kroatien 3 1 1 1 3-3 4
Albanien 3 0 1 2 2-6 1

Spelschema Grupp B

Här har du fullständigt spelschema för Grupp B. Först ut är Spaniens match mot Albanien som är den viktigaste matchen för Spaniens del.

Datum Tid Matcher i Grupp B Arena Stad
13 juni 18:00 Albanien vs Spanien Stade de France Saint-Denis
13 juni 21:00 Kroatien vs Italien Stade de Lyon Lyon
17 juni 15:00 Italien vs Spanien Stadium de Toulouse Toulouse
18 j1uni 15:00 Kroatien vs Albanien Stade de Bordeaux Bordeaux
22 juni 21:00 Spanien vs Kroatien Stade de Nice Nice
22 juni 21:00 Italien vs Albanien Stade Pierre Mauroy Lille

Senaste resultat för Grupp B EM 2024

Datum Tid Matcher i Grupp B Resultat
13 juni 18:00 Albanien vs Spanien  1-1
13 juni 21:00 Kroatien vs Italien 2-1
17 juni 15:00 Italien vs Spanien  2-1
18 j1uni 15:00 Kroatien vs Albanien  1-2
22 juni 21:00 Spanien vs Kroatien  
22 juni 21:00 Italien vs Albanien  

Läs mer om Grupp B och sommarens EM-slutspel

Här du läsa mer om de bästa spelarna i EM 2024: de bästa målvakterna, backarna, mittfältarna och anfallarna. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, Sveriges EM-trupp 2024, odds Sverige vinner EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas i Tyskland m.m

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply