Everton nära Ishak Belfodil

Everton nära Ishak Belfodil

Förre supertalangen ser ut att bli Lukakus nye partner.

Everton ser ut att ha hittat en ny lekkamrat till Lukaku i fotbollsvagabonden Ishak Belfodil. Man har fått ett bud accepterat och väntas komma överens med spelaren inom 48 timmar.

Tidigare idag stod det klar att Everton lånar ut anfallaren Oumar Niasse till Hull City då spelaren inte fått det att lossna i klubben. Nu verkar man vara nära en ersättare i den forne supertalangen Ishak Belfodil. Den 24-årige algeriern spåddes en lysande framtid när han slog igenom i Lyon, men har aldrig fått det att stämma. Belfodil är vad man kan kalla en riktig fotbollsvagabond då han representerat inte mindre än 7 olika klubbar de senaste 7 åren, bland annat Inter och Parma, sin unga ålder till trots.

Efter ett par struliga år i Italien valde han inför säsongen 2015 att gå till klubben Bani Yas i Förenade Arabemiraten. Där gjorde han såpass bra ifrån sig att han togs till nåder av den europeiska fotbollen och i somras fick han chansen i den belgiska toppklubben Standard Liége. I Belgien har han fortsatt att göra bra ifrån sig med 7 ligamål under hösten vilket Premier Leagueklubben Everton nu uppmärksammat.

Man ska enligt Liverpool Echo ha kommit överens med Standard om en transfersumma på 10.5 miljoner pund och man hade hoppats kunna läkarundersöka och presentera spelaren under fredagen. Men nu uppger tidningen Belfodil för närvarande befinnes sig på träningsläger med Standard i Spanien då man ännu inte kommit överens med spelarens representanter. Man tros dock inte ligga alltför långt ifrån varandra och det är troligt att en affär går igenom inom 48 timmar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply