Diego Costa granskas av FA

Chelsea tog emot Liverpool i en het och dramatisk batalj på Stamford Bridge. Chelsea vann den matchen efter förlängning och trots att Branislav Ivanovic var den som nickade vidare dem blå till ännu en Wembley-final var det Diego Costa som stal rampljuset.

Diego Costa kom undan med vad som såg ut som två avsiktliga stämplingar på både Emre Can och Martin Skrtl i respektive halvlek. Brassespanjoren hade även en dispyt med Liverpool-legendaren Steven Gerrard vilket renderade i varsitt gult kort.

Costas stämplingar uppfattades dock inte av någon av domarna men fångades på bild och granskas nu i efterhand av FA. Gårdagens domare Michael Oliver fick ta en titt på reprisen av situationerna och gav sin dom – vilket var att om situationen med Can uppfattades av någon av domarna hade Costa tilldelats ett rött kort.

FA åtalar därmed anfallaren för våldsamt spel och kommer – om han döms skyldig – att stängas av i dem tre kommande matcherna, vilket inkluderar lördagens seriefinal mot Manchester City.

Chelsea och Costa har till torsdag kväll på sig att svara på anklagelserna. De kan antingen acceptera anklagelserna eller förneka. Hursom så kommer en slutgiltig dom att komma innan lördagens viktiga match och av allt att döma lär Premier League-ledarna bli utan sin- och ligans skyttekung mot Manchester City. 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply