Därför är Reds en titelkandidat

Det var tyvärr ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Jag kan varken skylla på en ointressant liga eller få ting att skriva om. Premier League är hetare än någonsin och förtjänar all tillgänglig uppmärksamhet. Det är jag NU beredd att ge ligan här!

*****

Det går inte längre att undgå Luis Suarez och Liverpools formidabla formkurva. Det går inte längre att ta Reds för en fluga. Det är bara att inse faktum. Liverpool har seglat upp som en outsider till ligatiteln, och det av tre skäl:

Suarez klass

Luis Suarez har under den här säsongen mognat som både människa och fotbollsspelare. Den bångstyrige uruguayanen har växt ut till en ansvarstagande lagkapten för Liverpool. Han leder skytteligan, har förlängt sitt kontrakt och puschar sina medspelare. Suarez är Premier Leagues och kanske världens främsta fotbollsspelare just nu. Det räcker långt!

Formstarka playmakers

Phillipe Coutinho var redan i våras framstående som spelfördelare bakom ”SAS”. Brassen gjorde redan då Inter-staben till stort åtlöje med ständigt briljanta prestationer i Reds-tröjan. Hur kunde de kasta bort Coutinhos talang? I vilket fall har brassen växt ut till en gedigen poängspelare som så gott som alltid gör bra matcher. 

Playmaker nummer två är förstås den bespottade engelsmannen, Jordan Henderson. Den Sunderland-födde mittfältstalangen har under den här säsongen gått från klarhet till klarhet. Han har visat prov på allsidighet, känslighet och nu även sin potential som poängspelare. Stort sparkapital!

Målvaktsspelet

Simon Mignolet har på bästa sätt axlat Reinas mantel i Liverpool-målet. Det började också bra, då han redan i premiärmatchen räddade en straff till Reds’ fördel. Sedan dess har han bara växt i tröjan och tillhör idag ligans allra bästa målvakter. Mignolet är den säkra länken som Liverpool behöver!

*****

Twitter: SebastianJWP

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply