Coutinhos skada öppnar för Liverpoolvärvningar i januari

Coutinhos skada öppnar för Liverpoolvärvningar i januari

Mittfältarens insatser har varit vitala för Liverpool

Liverpools mittfältare Philippe Coutinho åkte i söndags på en skada i matchen mot Sunderland som innebär att han kommer behöva sitta vid sidlinjen till åtminstone januari, vilket ytterligare har öppnat dörren för Jürgen Klopp att genomföra värvningar i januaris transferfönster.

Liverpool-mittfältaren Philippe Coutinho har under säsongen gått från klarhet till klarhet och har varit en mycket viktig spelare för Jürgen Klopp, vars lag har presterat bra och hittills enbart förlorat en Premier League-match. Coutinho har på 13 omgångar bidragit med fem mål samt fem assists. Men i lördagens match mot Sunderland, där Liverpool vann 2-0, skadade sig Coutinho och det har nu blivit bekräftat att den brasilianske mittfältaren kommer att behöva vara borta i minst fem-sex veckor, vilket innebär att han tidigast kommer återvända i januari. Detta har orsakat lätt oro, men tränare Jürgen Klopp menar på att de har koll på transfermarknaden, och kan komma att slå till på en ersättare, någonting som fanns i tyskens huvud redan innan Coutinhos skada.

– Faktiskt, så hade jag tänkt på det innan, men det betyder inte att vi gör det, sade Klopp till reportrar via klubbens officiella hemsida.

– Vi måste tänka på det hela tiden för att kunna förbereda situationen. Vi har redan förberett sommaren, det är så det är. Det är inte för att gå igenom med en transfer, det är enbart för om vi anser att laget behöver en ny spelare, om truppen behöver en ny spelare. Då tror jag att vi kommer göra det. Inte annars, avslutade Klopp.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply