Bild avslöjar – Jürgen Klopp vill ha Emil Forsberg

Ansedda Bild skriver att Jürgen Klopp vill ha Emil Forsberg

För ett antal dagar sedan skrev vi att både Liverpool och Inter ville ha vår svenske landslagsman Emil Forsberg. Nu skriver den ansedda tyska tidningen Bild att Jürgen Klopp är intresserad av Forsberg.

Emil Forsberg fick utstå kritik när han flyttade till Red Bull Leipzig från Malmö FF för exakt ett år sedan. ”Foppa” hade imponerat både i Champions League och Allsvenskan för Malmö FF, vilket innebar att RB Leipzig fick betala runt 35 miljoner kronor för Forsberg. Anledningen till att han fick kritik av många MFF-supportrar var att han gick till en företagsdriven klubb som RB Leipzig och bekanta RB Salzburg är.

Tiden i den tyska andraligan har dock varit positiv för 24-åringen. Han har tagit en ordinarie plats i Leipzigs dyra lagbygge och han ses som en nyckelspelare av tränaren Ralf Rangnick. Men för några dagar sedan kom uppgifterna att både Liverpool och Inter ville ha den svenske landslagsmannen. Dessa uppgifter bekräftar den väldigt ansedda tidningen Bild på nyårsdagen.

Har Liverpool som favoritklubb

Bild skriver att Forsberg hade varit mycket intresserad av en flytt till Liverpool på grund av att det är en av hans favoritklubbar. Det hjälper även att Jürgen Klopp uppges vara en beundrare av Forsberg.
–  Liverpool är en stor klubb och i Jürgen Klopp har de en enastående tränare, ska Forsberg ha sagt till Klubmagazin enligt tidningen samtidigt som Oliver Mintzlaff från RB Leipzig-basen håller Forsberg hårt:

-Emil har gjort en bra säsong. Han är en viktig beståndsdel i laget och kommer vara det i framtiden också, säger Mintzlaff till Bild.

Värderad till 82 miljoner kronor

Forsberg är värderar till 82 miljoner kronor enligt Calciomercato.it. Sidan tar hänsyn till spelarens prestationer och att han har ett kontrakt som går ut i juni 2018.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply