Bekräftat: Liverpool tilldelas tvåårigt transferförbud

Bekräftat: Liverpool tilldelas tvåårigt transferförbud

Efter att ha försökt värva en minderårig skolpojke

Tidigare har vi på Silly Season Sverige rapporterat om att Liverpool kan drabbas av ett transferförbud, efter att ha försökt värva en då tolvårig skolpojke från Stoke, och nu har domen fallit – Liverpool åker på ett tvåårigt transferförbud av engelska ungdomsspelare.

Liverpool, kända för att fostra duktiga unga spelare på sin lönelista och med en tränare i Jürgen Klopp som fokuserar extra mycket på ungdomen, har nu åkt på ett tvåårigt transferförbud meddelar Daily Mail. Som vi tidigare har rapporterat om här på Silly Season Sverige upptäcktes Liverpool då de försökte sig på att värva en 12-årig skolpojke från Stoke på ett icke regelrätt vis och, likt de spanska klubbarna Barcelona, Real Madrid och Atético Madrid, åker de nu på böter och ett transferförbud.

Bötern sägs komma att hamna på runt 100 000 pund för Anfield-klubbens del, och därtill kommer de inte få lov att värva engelska ungdomsakademi-spelare på två år. De får lov att värva ungdomsspelare från Skottland, Irland och övriga Europa, men inte de engelska spelarna.

Liverpool skall ha lovat den då 12-årige skolpojken att de skulle betala hans skolavgifter, ett löfte som de sedan drog sig tillbaka från, och detta uppges vara en av anledningarna till att de nu åker på detta straff.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365