bet365

Arsenal intresserar sig för Mario Götze

Arsenal intresserar sig för Mario Götze

Vill värva honom under näsan på Liverpool

Bayern Münchens mittfältare Mario Götze har under en längre tid varit öppen för en flytt till sommaren, med Liverpool och före detta tränaren Jürgen Klopp som är väldigt intresserade men nu har även Arsenal kommit in och kan vilja värva mittfältaren.

Mario Götze, som spelar som offensiv mittfältare i Bayern München, har fått dåligt med speltid under nuvarande tränaren Pep Guardiola och det ser inte ut att bli bättre. Enligt Süddeutsche Zeitung skall nye tränaren Carlo Ancelotti, som kommer att ta över den sydtyska klubben till sommaren, sagt att Götze inte har någon självklar plats i hans trupp. Detta då varje position som Götze kan spela på redan är upptagen av någon som Ancelotti värderar högre. Detta betyder att mittfältarens framtid i Bayern inte ser särskilt ljus ut då lite speltid är det som erbjuds honom. Det kan betyda att världsmästaren Götze kommer att vara tillgänglig på transfermarknaden till sommaren. Med ett kontrakt som går ut om ett år kan Bayern vara ivriga att få till en försäljning redan i år för att försäkra sig om att få in pengar för 23åringen.

Liverpool är sedan tidigare intresserade av Götze. Mittfältarens före detta tränare i Dortmund, Jürgen Klopp, tränar numera det engelska Premier Leaguelaget vilket kan göra en transfer till Liverpool smidig och lätt. Klopp är sedan länge ett fan av Götze och kan se honom som en del av sitt lag.  Men nu rapporterar The Daily Star att även Londonlaget Arsenal har gett sig in i racet efter den offensive mittfältaren. Wenger skall enligt rapporter från Süddeutsche Zeitung fila på ett bud för den tyske landslagsmannen, som kan komma att säljas billigt. Summan spekuleras hamna runt 16 miljoner pund.

En utmaning i form av spel i Premier League kan locka 23åringen att byta land. Frågan är bara om det blir en återförening med gamle tränaren Klopp på Anfield eller Champions League spel i norra London för Arsenal.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365