Yaya Toure på väg till Liverpool?

Yaya Toure på väg till Liverpool?

Vill stanna kvar i Premier League

Enligt många rapporter så förväntas Yaya Toure lämna Manchester City i sommar, men har fortfarande en önskan att stanna i Premier League och kan komma att sluta upp med sin bror Kolo Toure i Liverpool.

Yaya Toure, som har haft en medioker säsong i Manchester City, kommer med största säkerhet lämna klubben till sommaren och har blivit ihoplänkad med klubbar som Juventus, Inter Milan och West Ham. Nu rapporterar Metro om att Toure skall ha sagt till vänner att han kommer att tacka nej till en flytt till Italien för att kunna stanna i Premier League, något som sägs ha alarmerat Liverpool.

Manchester City mittfältaren som blir 33 om en månad, förväntas byta klubb då han inte kommer överens med den inkommande tränaren Pep Guardiola. Toure sägs ha fått erbjudande från italienska storklubbar såväl som ett par kinesiska klubbar. Men rapporter säger att spelaren ser sig själv stanna i England då hans familj trivs i nordväst. Toure har bara lite över 12 månader kvar på sitt kontrakt som ligger på 220,000 pund i veckan och skulle kunna gå ner i lön för att spela med sin bror Kolo Toure i Liverpool. Men huruvida tränare Jürgen Klopp, som har introducerat ett högt pressande spel på Anfield, vill ha honom eller inte återstår att se.

Toure har spelat i så skilda klubbar som Olympiakos, Monaco och Barcelona innan han 2010 kom till Manchester City, där han redan under sitt första år skrev in sig i Cityfansens hjärtan då han avgjorde FA-cupfinalen mellan City och Stoke vilket ledde till Manchester Citys första trofé på 35 år. Han spelade även tillsammans med sin bror Kolo i Manchester City under tre år innan Kolo gick till Liverpool 2013.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply