Steven Gerrard kritiserar tränare och spelare

Engelska mittfältaren släpper ny självbiografi

I månaden släpper Liverpool-legenden Steven Gerrard sin andra självbiografi. I boken, där delar läckt ut till media, ger mittfältaren både tränare och lagkamrater svidande kritik.

Det har gått 8 år sedan Steven Gerrard släppte sin första självbiografi och nu är det snart dags för den andra boken att släppas. En hel del har hänt i engelsmannens liv och främst i dennes karriär. Den största av förändringar har skett under det senaste året med en flytt till USA och LA Galaxy. Vi kommer antagligen även få ta del av mittfältarens syn på titelracet i Premier League 2013/2014 där Liverpool snubblade på målsnöret om titeln.

Både hyllar och sågar gamla lagkamrater

Delar av boken har redan hunnit läcka ut till media och press och dessa har i sin tur varit snabba med att publicera utdrag från boken. Gerrard hyllar och sågar både spelare och ledare som han har jobbat med under sin långa Liverpool-karriär. dailymail.co.uk är en av tidningarna som går ut med bitar från boken.

Bland annat skriver Gerrard följande kring Xabi Alono och spanjorens ankomst och avsked till Liverpool.

-Det var tydligt att Alonso var kunglig redan efter vår första träning tillsammans i augusti 2004, och Rafa Benitéz, som varit så smart som köpt honom, var lika dum som sålde honom till Real Madrid fem år senare. Han var, med lite distans, den bäste centrala mittfältaren jag någonsin har spelet tillsammans med.

Självbiografin som redan är omtalad kommer även bjuda på stora hyllningar till uruguayanen Luis Suaréz.

– Den 13:e mars 2012 gjorde jag hattrick på Anfield mot Everton. Det var första gången på över trettio år som någon gjort ett hattrick i ett Merseyside-derby, sedan Ian Rush gjorde tre på Goodison Park 1982. Det gjordes ännu bättre tack vare den osjälviska magi som Suaréz strödde över mig den kvällen.

Trots många hyllningar delar även engelsmannen ut en hel del ris till sina före detta lagkamrater som värvades under 2012.

”Det största slöseri av 18 miljoner pund i Liverpools historia”

-Vi hade slutat som ett topplag bakom Manchester United säsongen innan och en kombination av El-Hadji Diouf, Salif Diao och Bruno Cheyrou var tänkt att driva oss mot en titel. Det var antagligen det största slöseri av 18 miljoner pund i Liverpools historia.

Självbiografin förväntas släppas i slutet av oktober.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply