Så mycket har Liverpool spenderat på Southampton-spelare

Över en miljard på tre år

Liverpool har värvat för nära en miljard på tre år, bara från Premier League-konkurrenten Southamtpon. I en sammanställning från engelska Sky Sport framkommer exakt hur mycket som Merseyside-klubben spenderat på spelare från Saints.

Det skämtas ofta på sociala medier om att halva Liverpools trupp har haft tidigare karriärer i Southampton. Det är förstås en överdrift, men det finns ändå en viss poäng i det hela. För även om det inte är halva truppen så kommer åtminstone tre The Reds-spelare, som tidigare har representerat Saints, att finnas med på planen till nästa match.

Kunde varit fler

Liverpool möter just Southampton i nästa match, som spelas ikväll klockan 20:45, då de drabbas samman i ligacupens första omgång. Enligt Sky Sports kommer det att finnas tre spelare, Adam Lallana, Dejan Lovren och Nathaniel Clyne, med på planen, samtliga tidigare spelare i Southamptons a-lag. Det kunde dessutom ha varit fler, men då Sadio Mane lämnat tillfälligt för att spela Afrikanska Mästerskapen kommer han inte att finnas med i Liverpools trupp.

Hur mycket rör det sig om i övergångssummor då? Jo, enligt Sky Sports egna sammanställning handlar det om smått otroliga 95 miljoner pund på tre år, vilket motsvarar nästan en miljard kronor.

Första mötet mellan Liverpool och Southampton spelas ikväll på St Mary’s Stadium. Returmötet spelas den 25:e januari på Anfield. Vinnaren får möta Manchester United eller Hull i finalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply