Manchester City utmanar Barcelona om Aymeric Laporte

Manchester City utmanar Barcelona om Aymeric Laporte

Aymeric Laporte till Premier League och Manchester City?

Enligt uppgifter i brittisk media vill Manchester City knyta till sig Athletic Clubs försvarare Aymeric Laporte till sommaren för att förstärka försvaret.

Manchester City vann på söndagskvällen Capital One Cup, detta efter att ha slagit Jürgen Klopp och hans Liverpool efter straffar. Trots vinsten kommer laget troligen att förstärka med flertalet spelare i sommar. Tidigare har det pratats om att man bland annat jagar Marcelo, Isco och Toni Kroos samtidigt som även man trappar upp i jakten på Ilkay Gündogan och Pep Guardiola vill värva Douglas Costa.

Det finns flera spelare som finns på klubbens intresselista och nu finns det ett till namn som kan lämna för Etihad Stadium i sommar. Enligt den brittiska tidningen The Sun ska Manchester City vilja värva Aymeric Laporte från Athletic Club La Liga. Spelaren ska redan ha varit intressant för Guardiola under tiden på Camp Nou men nu sägs han vilja försöka igen, detta då tränarens kommande klubbledning har mer i kapital samtidigt som man prioriterar att värva en mittförsvarare.

Man är dock inte ensamma om intresset för Laporte. Tidigare har även Manchester United visat intresse samtidigt som det pratades om att spelaren kom allt närmare flytt till Barcelona. även Paris Saint-Germain ska ha anmält sitt intresse för 21-åringen som har kontrakt med den baskiska klubben till och med 30 juni 2019.

Det återstår att se var spelaren hamnar och vad priset kommer att landa på. Laporte har en utköpsklausul på 40 miljoner pund.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply