Liverpool möter Williams utköpsklausul

Liverpool möter Williams utköpsklausul

Iñaki Williams kan lämna Athletic Bilbao för Liverpool

En av Spaniens absolut hetaste talanger är Athletic Bilbaos anfallare Iñaki Williams. Den kraftfulle 22-åringen kan försvinna till Liverpool då engelsmännen sägs vilja möta Williams utköpsklausul.

Iñaki Williams är inte det mest spanska namnet man hört. Trots det är Williams född i Bilbao men hans mor kommer från Liberia och hans far kommer från Ghana. Därav det baskisk-engelska namnet som så få andra har. Williams blev faktiskt den förste mörkhyade spelaren någonsin att representera Athletic Bilbao när han debuterade 2014.

De två senaste åren har Williams tagit La Liga med storm. Med sina 186 centimeter är han inte bara stor och stark, han är även en av de snabbaste spelarna i ligan. Anfallaren utgår ofta från högerkanten och tar sig in i straffområdet och skapar oro. Snart kan den nyblivne spanska landslagsmannen flytta till Premier League och Liverpool.

Utköpsklausul på en halv miljard

Mundo Deportivo rapporterar om att Williams, som debuterade för Spaniens A-landslag mot Bosnien i maj, har en utköpsklausul på runt en halv miljard kronor. Man menar också att Jürgen Klopp vill ha William till Liverpool och att prislappen inte ska vara några problem.

Williams har gjort 10 mål på sina 52 La Liga-matcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply