Emre Can: ”Klopp är verkligen en bra tränare”

Liverpool-spelaren uttalar sig om Jürgen Klopp, som kan bli klubbens nye tränare

Efter att Brendan Rogers sparkats från sin post som tränare i Liverpool har rykteskarusellen kring klubbens rekrytering av ny tränare dragit igång. En het kandidat till jobbet har uppgetts vara Jürgen Klopp, senast i Borussia Dortmund, och nu hyllas tysken av sin landsman, Liverpool-spelaren Emre Can.

I helgen blev det officiellt att Liverpool sparkar sin numera före detta tränare Brendan Rodgers. 42-åringen tvingades lämna klubben på söndagen, timmar efter att man spelat 1-1 mot Everton i Merseyside-derbyt, och så fort nyheten blev officiell, drog rykteskarusellen kring Rodgers ersättare igång.

Jürgen Klopp blev snabbt favorit till att ta över jobbet, samtidigt som andra stora tränarnamn, som Carlo Ancelotti, också har nämnts i spekulationerna. Klopp, som lämnade Borussia Dortmund efter den gångna säsongen och för närvarande är kontraktslös, ledde Dortmund-klubben till bland annat två Bundesliga-titlar och en Champions League-final under sin tid där.

”Han kan leda vilket lag i världen som helst”

21-årige Emre Can, som värvades till Liverpool från Bayer Leverkusen förra sommaren och tidigare även har spelat i Bayern München, hyllar nu Jürgen Klopp, samtidigt som han säger att Brendan Rodgers trots allt har gjort ett bra jobb i Liverpool.

-Jürgen Klopp är verkligen en bra tränare. Jag tycker att han har visat i Dortmund att han kan leda vilket lag i världen som helst, säger Emre Can enligt Transfermarketweb och fortsätter.

-Även om fokus ligger på Brendan Rodgers främst, så har vi spelare alltid ett ansvar för situationen i Liverpool. Rodgers har gjort ett bra jobb – alltid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365