Uppgifter: Roberto Mancini tackar nej till Leicester-jobbet

Uppgifter: Roberto Mancini tackar nej till Leicester-jobbet

Inte intresserad av att träna Leicester

Den före detta Manchester City-tränaren Roberto Mancini skall ha blivit erbjuden jobbet som tränare för Leicester City efter att Claudio Ranieri fick sparken, ett erbjudande som italienaren tackade nej till.

Det uppdagades på torsdagskvällen att Leicester City valt att sparka tränare Claudio Ranieri, ett mycket kontroversiellt beslut som har upprört många både inom klubben som utanför den. Den italienske tränaren hjälpte Leicester City att flytta upp från Championship till Premier League, fick dem att hålla sig kvar en säsong bara för att sedan få vinna Premier League-titeln 2015/2016. Det är en bragd utan dess like, men trots detta får Ranieri sparken nio månader efter triumfen, då klubben såväl som spelarna ansåg att det var Ranieri problemet låg på. Ranieri själv verkar oerhört tagen av valet att sparka honom och ingenting som han själv ville.

En av de ersättare som det talats flitigast om är Ranieris landsman Roberto Mancini, och den före detta Manchester City och Inter-tränaren skulle kunna vara ett mycket bra val för Leicester. Nu rapporterar Sky Sports att Mancini skall ha uppgett att han inte har något som helst intresse av att leda klubben.

– Mästare i England och årets tränare 2016 i hela Europa, och nu sparkad. Men ingen kommer någonsin kunna ta ifrån dig vad du gjort, skriver José Mourinho bland annat på sin Instagram, för att visa sitt stöd för den sparkade tränaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply